300 i publiken – nu polisanmäls firandet

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Spelarna i IFK Malmö firar avancemanget avancerade till ettan.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Spelarna i IFK Malmö firar avancemanget avancerade till ettan.

50 personer tillåts i publiken.

Men när IFK Malmö vann och därmed avancerade till ettan landade publiksiffran på nästan 300.

Nu har firandet polisanmälts.

– Vi har misslyckats, säger IFK Malmös ordförande Torbjörn Karlsson.

Mållöst i 60 minuter. Sedan kom första målet och andra knappt kvarten senare. I 90:e lyckades gästande Varbergs GIF reducera. Men när domaren blåste av matchen var avancemanget ett faktum – IFK Malmö spelar i ettan nästa år.

Glädjen gick inte att ta miste på och firandet saknade gränser. De omkring 300 personerna på läktarna jublade.

”Ingen som lyssnade”

Det skulle kunna ha varit ett helt vanligt firande, men nu har IFK Malmö polisanmälts. 300 på läktarna är betydligt fler än de 50 som tillåts i dessa tider.

– Vi har misslyckats. Hade vi vetat att intresset var så stort hade vi anlitat ordningsvakter eller kanske bytt arena, säger IFK Malmös ordförande Torbjörn Karlsson.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Enligt ordföranden är arenan IFK Malmö spelar på svår att övervaka. Trots att det fanns personer vid alla ingångar och informationen om att hålla avstånd var tydlig strömmade det in publik. Torbjörn Karlsson misstänker att det var personer inne på arenan som öppnade entréer som klubben hade låst.

– Det var ingen som lyssnade eller tog restriktionerna på allvar inne på arenan.

Matchen polisanmäls

Efter att ha sett bilder från matchen på sociala medier har polisen nu upprättat en anmälan.

– Klubbarna i superettan och allsvenskan har tagit ett enormt ansvar. Allt beröm till dem. Därför är det tråkigt om en klubb valt att strunta i bestämmelserna. Och därför är det viktigt att polisen agerar, det tror jag alla förväntar sig, säger polischef Mats Karlsson, ansvarig för fotbollen i Region Syd, till Sydsvenskan.

Vad som händer nu återstår att se. Den som anordnar en tillställning som bryter mot coronareglerna kan dömas till böter eller fängelse i upp till ett halvår.

– Jag har aldrig varit med om detta tidigare, så jag vet inte vad det kommer att innebära. Jag antar att jag får invänta ett telefonsamtal i första hand, säger Torbjörn Karlsson.


Stor rankning: 50 bästa spelarna i division 2

Publicerad:

LÄS VIDARE