Försvann med priset – i specialdesignad rymddräkt

Hyllade komikern Ramy Youssef avslöjar vad som hände när han INTE vann en Emmy

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

En person i rymddräktsliknande kläder vinkar, lyfter Emmy-statyetten – och går därifrån.

Ramy Youssef visar den dråpliga situationen på Twitter och skriver:

”När du förlorar din Emmy”.

När Emmygalan sändes var det utan den sedvanliga publiken av nominerade tv-kändisar. I stället fick alla som nominerats till tv-världens mest åtråvärda pris snällt vänta i sina hem på att få veta om de tagit hem statyetterna eller inte.

Komikern Ramy Youssef, 29, som nominerats för sin serie ”Ramy”, visar i en video på Twitter hur det såg ut när man inte vann något pris. I videoklippet syns en person stå i något som liknar en svart rymddräkt utanför Youssefs fönster. Personen håller i Emmy-statyetten, men när det står klart att Youssef blev utan pris höjer personen en hand och vinkar för att sen vända på klacken och ta med sig priset därifrån igen.

”När du förlorar din Emmy”, skriver Youssef till videoklippet som försetts med över hundra tusen gillamarkeringar.

Coronapandemin genomsyrade hela galan som tv-sändes natten mellan söndag och måndag svensk tid och programvärden Jimmy Kimmel öppnade showen med orden:

– Välkommen till Pandemmy-galan. Det är fantastiskt att se folk igen. Tack till er för att ni riskerar allt för att vara här. Tack till mig för att jag riskerar allt för att vara här. Ni vet vad de säger, det kan inte finnas något virus utan en värd.

De svarta rymddräktsliknande kläderna som prisutdelarna bar när de lämnade över priserna, eller tog dem med från förlorarna, hade designats av klädskaparen Katja Cahill tillsammans med exekutiva producenten Guy Carrington, skriver Us Weekly.

De specialdesignade smittskyddsdräkterna var alltså en del av showens humorinslag och ska inte i första hand tolkas som prisutdelarnas coronaskydd. På Twitter hyllas Ramy Youssef för att ha delat med sig av den snopna upplevelsen när rymdmannen linkade iväg med statyetten igen.

”Det här är nästan bättre än en seger”, skriver en Twitter-användare medan en annan skriver:

”För oss är du en vinnare ändå”.

Ramy Youssef.
Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN
Ramy Youssef.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN