Straffvikterna är borta - nu kör Mattias Ekström för titeln i DTM

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Nu kör Mattias Ekström för titeln i DTM
Foto: Audi Communications Motorsport
Nu kör Mattias Ekström för titeln i DTM

Straffvikterna är bortplockade.
Då ser Mattias Ekström sin chans - att vinna sin tredje titel i DTM.
– Den som vinner loppet på lördag tar ett stort steg mot titeln, säger han.

Foto: Audi Communications Motorsport
Straffvikterna är borta

Den svenske veteranen som kombinerar VM i rallycross med DTM har inte vunnit någon deltävling i det tyska mästerskapet i år, men trots det leder han tabellen när säsongen nu går in i den avgörande fasen. Det är 112 poäng, två tävlingshelger eller fyra lopp kvar innan titeln delas ut. Den första anhalten är Spielberg i Österrike den här helgen, sedan avgörs finalen som vanligt på tyska Hockenheimring i mitten av oktober.

– Jag älskar Spielberg, säger Ekström till motorsporttotal.
– Det är alltid härligt att köra där, rytmen och höjdskillnaderna på banan gör det riktigt roligt och eftersom man kan göra extrema inbromsningar kan det bli spännande omkörningar.

Straffvikterna är borta

Men den stora skillnaden inför helgen är att straffvikterna plötsligt har plockats bort. Under de två sista deltävlingarna kommer ingen förare att straffas med extra vikt för sina framgångar, istället är alla 18 bilar är lika tunga.
– När jag fick meddelandet så trodde jag att det var ett skämt. Jag trodde inte att man skulle lösa det, säger Ekström som har varit en stor motståndare till systemet.
– Det var den mest positiva överraskningen den här säsongen.

Nu kör Mattias Ekström för titeln i DTM

Inför avslutningen är det tio förare som har möjligheten att vinna titeln. Ekström har ett försprång på nio poäng ner till Lucas Auer.
– Det är ovanligt att så många som tio förare kan vinna titeln. Tidigare år var det två, kanske tre men inte mer än fem, säger den dubble mästaren Mattias Ekström.
– Jag tror att den som vinner loppet på lördagen tar ett stort steg mot att vinna titeln, oavsett om han leder eller ligger tia inför helgens deltävling.

Publicerad: