Pontus Jansson om MFF:s tränarbyte: ”Lider med Magnus”

avErik Wallskog, Johan Flinck

Magnus Pehrsson fick under måndagen sparken från tränarsysslan i Malmö FF.

Den tidigare MFF-försvararen Pontus Jansson har den senaste tiden varit hemma och tränat med laget.

– Jag lider med Magnus och jag lider med Malmö att de var tvungna att fatta det här beslutet, säger landslagsbacken till Sportbladet.

Efter en tung säsongsinledning fick Magnus Pehrsson sparken som tränare för Malmö FF. Spiken i kistan blev derbyförlusten mot Trelleborg.

En som fått följa den tuffa tiden från första parkett är den svenske landslagsbacken är Pontus Jansson. Leedsförsvararen tränar just nu med ”Di blåe” för att hålla igång inför VM och han känner för laget.

– Situationen är frustrerande för alla inblandade. Detta är något som man inte varit van vid de senaste åren, så det har kommit som en chock för allihopa känns det som, säger Jansson.

Långt från toppen

De regerande mästarna ligger för tillfället på en tiondeplats i allsvenskan. Trots att laget har en match mer spelad så är man redan elva poäng efter serieledande Hammarby.

– Det är så det fungerar i fotbollen. Man måste hitta någon som får bära ansvaret för resultaten och det är svårt att gå in på spelarna även om det är lika mycket deras som tränarens fel. Det är inte bara i Malmö utan så är det i alla fall när tränaren får lämna. Jag lider med Magnus och jag lider med Malmö att de var tvungna fatta det här beslutet. För en månad sedan var det guld och gröna skogar och allting på topp. Det är sjukt hur snabbt det kan vända i fotbollen, säger Jansson.

”Han kan klubben”

Att Daniel Andersson blir mannen som tar över ser den blågule försvararen som positivt.

– Jag har alltid haft stor respekt för Danne. Jag hade honom som assisterande tränare när jag själv spelade och han gjorde ett riktigt bra jobb med Rikard (Norling). Han kan klubben och vet vad det här innebär, han har varit här när det varit tyngre perioder tidigare. Jag tror det är rätt man att lösa det här.

Har du någon uppfattning om varför det har gått som det har gått?

– Jag har väl mina spekulationer där. Jag har ändå varit i omklädningsrummet och klubben de senaste dagarna och bildat mig en uppfattning. Men har respekt för klubben och det är inget för mig att kommentera de sakerna. Jag håller det för mig själv.

Är SM-guldet kört nu?

– De får börja med att vända allting rätt igen och det börjar på onsdag. Det viktigaste nu är att få tillbaka självförtroende, vinnarkänslan och den vinnarkulturen som finns i Malmö och sedan ta det därifrån.

ARTIKELN HANDLAR OM