Ett ögonblick...

avLiv Sander

HÄLSA

...Julia Klingener, Wellness hälsoprofil

Idag är det premiär för Aftonbladets nya hälsosajt Wellness.

Julia Klingener, Wellness hälsoprofil, berätta mer.

Foto: Börje Thuresson
Julia Klingener, Wellness hälsoprofil.

Vem är du?

– Kostrådgivare och skönhets- och hälsojournalist. Jag har också bloggen Wellness med Julia.

Vad ska du göra i Wellness?

– Jag kommer bland annat att ta pulsen på de senaste hälsotrenderna och guida läsarna till vad som är värt att spana in och vad de kan strunta i. Jag kommer också driva Wellness facebook-sida så kika in!

Vad är Wellness för dig?

– Att ta hand om sin kropp så bra som möjligt både fysiskt, psykiskt och socialt. För mig är det lika mycket Wellness att träna och äta nyttigt som att dela på en flaska vin med min tjejkompis. När man hittar en bra balans och aktivt väljer saker som får en att må bra så tror jag att man ökar sin Wellness.

Du kommer att trendspana, vad höjer pulsen på dig just nu?

– Jag är ett riktigt juice- och smoothiefreak. Kokosnötsvatten är en riktig superdryck och väldigt gott i allt från smoothies till att dricka naturell.

Vad fick du för resultat på Wellness-testet?

– Enligt det är jag 86 procent Wellness. Bäst resultat fick jag på mitt fysiska välmående men jag kan jobba upp mitt självförtroende lite i den psykiska delen. Det kan helt klart stämma.

Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag blir riktigt vass på att springa. Min redaktör har övertalat mig att delta i en så kallad svensk klassiker med Lidingöloppet som start och jag är på riktigt livrädd!

Namn: Julia Klingener.

Ålder: 29.

Familj: Stor släkt och fästman som blir äkta make efter sommaren.

Yrke: Hälsojournalist.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Som Wellness nya hälsoprofil.

Det här är Wellness

Wellness är Aftonbladets livsstilsmagasin. En månadstidning om hälsa ur ett helhetsperspektiv  – för kropp, själ och tanke. Innehållet är en blandning av träning, inre hälsa, mat och vikt, sex och relationer samt mode och skönhet.

– Med Wellness lämnar vi det traditionella synsättet att hälsa bara handlar om att hålla sig frisk och i fysisk form. Nu fokuserar vi på helheten som innebär att det kan vara lika viktigt att ta ett glas vin med bästa kompisen som att gå till gymmet. Vi vill att våra läsare ska unna sig att må bra, säger Nina Jakobson, redaktör för Wellness.
 Till tidningen knyts en grupp experter som ska ge läsarna vägledning på olika områden:

Annika Sjöö, träning

Mia Törnblom, inre hälsa

Linn Heed Ackerfeldt, sex och relationer

Petra Weiss, skönhet

Julia Fors, trender och kostråd