Avslöjandet bekräftat – Affane klar för AIK

Publicerad:

FOTBOLL

Har skrivit på för tre år

Amin Affane klar för AIK.
Foto: FOTO: Stefan Mellerborg.
Amin Affane klar för AIK.

I går bekräftade agenten Hasan Cetinkaya för Sportbladet att Amin Affane, 21, var klar för AIK.

Nu meddelar även klubben att affären är i hamn.

– Jag är väldigt glad över att vara här i AIK, säger spelaren till klubbens hemsida.

Redan på julafton avslöjade Sportbladet att Amin Affane var i stort sett klar för allsvenska AIK. Under gårdagen presenterades anfallaren Denni Avdic, 27, och även de dubbla förstärkningarna till tränarstaben med nya assisterande tränaren Jens Gustafsson samt fystränaren Johan Svensson.
Senare under kvällen bekräftade även spelarens agent Hasan Cetinkaya att Amin Affane var klar för klubben.

– Det är är så gott som klart, sa agenten till Sportbladet.

– Affane är en supertalang och han kommer att visa upp sina kvalitéer i allsvenskan. Han har spetskvalitéer som AIK kommer att ha stor nytta av i framtiden.

"Väldigt glad"

Nu är affären bekräftad av AIK. Den allsvenska klubben meddelar i pressmeddelandet att Amin Affane har skrivit på för tre år i klubben. Han lämnar därmed tyska DSC Arminia Bielefeld.

– Amin Affane är en spelare med mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Han kan spela på många offensiva positioner och har en historik av att leverera många poäng med sin vänsterfot. Amin kommer att tillföra poäng, teknisk elegans och en enorm passion för fotboll vilket är egenskaper som direkt bidrar till lagbygget från dag ett, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

– Jag är väldigt glad över att vara här i AIK och känner direkt att klubben kommer att passa mig. Jag är väldigt taggad och ser fram emot att representera AIK och att spela inför supportrarna, säger Amin Affane till klubbens hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.