”Jag ångrar ingenting”

Publicerad:
Uppdaterad:

Arvedson om tiden i Dalarna och varför han fick sparken

1 av 3 | Foto: Ann Chi Erikes
BÄNKAD I fortsättningen blir det läktarplats för Magnus Arvedson om han vill se Moras A-lag spela hockey. Arvedson blir den fjärde tränaren som får sparken den här säsongen.

Magnus Arvedson bänkade chefens son, Mikael Simons, och lagkapten Håkan Bogg.

Vågade handlingar, som kostade honom jobbet.

– De fick den istid de förtjänade och jag ångrar inget, säger Magnus Arvedson.

På juldagen fick Magnus Arvedson ett samtal från klubbdirektör Jan Simons.

Arvedson fick sparken, omgående.

Sportbladet avslöjade nyheten på annandagen.

Nu väljer Arvedson att berätta om spelet bakom Mora IK och varför han fick sparken.

– Janne gav mig tre anledningar till varför han sparkade mig. Jag hade för mycket NHL i mig, sedan hade några spelare i laget klagat på för lite med istid och att träningarna var för hårda, säger Arvedson.

När Sportbladet pratade med honom i går satt han i bilen och var på väg från Karlstad, där han haft familjen under tränarsejouren i Mora, till Dalarna, för att säga hejdå till laget och även äta middag med några vänner i Ovansiljansområdet.

Magnus Arvedson är en smula besviken. Men också mycket lättad.

”Vi har gjort det bra”

– Ärligt talat så känns det bra på ett sätt. Och jag uppskattar att jag får mer tid med familjen, säger han.

Det som irriterar honom mest är att Mora haft en bra trend sista tiden. På de senaste 15 matcherna har Mora bara förlorat fem.

– Och då ska man veta att jag spelat utan en ordinarie center och två backar. Vi har gjort det bra – för att vara Mora, säger Arvedson.

Den nu sparkade Mora-tränaren har väckt uppståndelse under höstsäsongen när han varit frispråkig med kritik mot spelare i laget.

Lite osvensk i ledarstilen, kan man säga.

Glömde Simons

– Jag fick riktlinjer när jag anställdes av Mora, bland annat var lagkapten Håkan Bogg med vid anställningsintervjun. De ville ha någon som kom med nya idéer och förändrade saker och ting i laget. Men det kanske inte passade, med facit i hand.

Vidare avslöjar Arvedson att två eller tre spelare vid flera tillfällen haft möten med klubbdirektör Jan Simons där de haft synpunkter på hur Arvedsson delat ut istid. Bland spelarna som haft synpunkter inför Simons finns Teemu Elomo, lagkapten Håkan Bogg och klubbdirektörens son, Mikael Simons, enligt uppgift till Sportbladet.

– Spelarna har klagat på istider och de vill att Mora ska spela en rysk 80-talshockey. De har protesterat till klubbledningen länge, även under de tidigare tränarna i Mora. Jag tycker att spelarna borde kolla sig i spegeln istället, säger Magnus Arvedson, som inte vill namnge de spelare som varit hans huvudmotståndare i maktkampen om Mora.

Det har även varit flera händelser under säsongen som gjort förhållandet mellan Moraspelarna och Arvedson frostigt. Bland annat glömde Arvedson och hans tränarkollegor att anmäla Mikael Simons till laget inför seriepremiären i höstas. Sedan har Arvedson klagat på spelarna i media, vilket spelarna inte tålt. En sista anledning är att Magnus Arvedson och andretränaren Pär Djoos ser på hockeyn med helt olika typ av ögon. Samma sak med klubbdirektör Jan Simons.

Får betalt till april

– Vi är olika som personer, så mycket kan jag säga, svarar Arvedson på frågan hur samarbetet varit med Djoos och Simons.

Nu väntar vila med full betalning från Mora IK fram till sista april.

Om framtiden kommer att innehålla nya tränarjobb vet han inte. Mora var hans första stora tränarjobb. Tidigare har han haft en förfrågan från NHL och Los Angeles Kings, men Kings valde till slut en annan tränare.

– Vi får se vad som dyker upp, säger Arvedson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN