Hedberg och Norén klara för Skellefteå

avAdam Borg

1 av 2 | Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Skellefteå har gjort klart med sina första nyförvärv inför kommande säsong.

Edwin Hedberg och Patrik Norén har skrivit på för klubben.

– Jättekul och spännande att han vill komma upp och spela för oss, säger sportchefen Mikael Lindgren till klubbens hemsida.

Skellefteå AIK var helt utan chans i finalen mot Växjö Lakers då man föll i fyra raka matcher. Nu har klubben börjat bygga laget inför kommande säsong. Under måndagen presenterade man först Röglespelaren Edwin Hedberg. Bara minuter senare gick man ut med att man också gjort klart med Leksandsbacken Patrik Norén.

– Jättekul och spännande att han vill komma upp och spela för oss. Jag tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling här hos oss, säger sportchefen Mikael Lindgren om Hedberg till klubbens hemsida.

Stängdes av för dopning 2014

Hedberg gjorde 23 poäng på 51 matcher i Rögle-tröjan. Forwarden har dessutom rutin från spel i KHL med Medvescak Zagreb. Kontaktet med Skellefteå är skrivet över de kommande två säsongerna.

– Det känns väldigt inspirerande att få komma till en toppklubb som Skellefteå, så när jag blev kontaktad av Mikael så var det inget svårt val att fatta, säger Hedberg.

När Hedberg spelade i Modo säsongen 2014 stängdes forwarden av för dopning i sex månader. Han testades då positivt för det dopningsklassade medlet sibutramin.

– Det är huvudsakligen ett bantningsmedel, och det är inget jag strävar efter. Så det kom som en chock, sa Hedberg när nyheten läckte ut.

Norén tar klivet upp från allsvenskan

Patrik Norén har varit en viktig kugge i Leksand under de två senaste säsongerna. I fjol stod 25-åringen för 16 poäng. Även Norén har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

– Jag är väldigt glad att se Patrik spela hos oss, säger Mikael Lindgren. Han har varit Allsvenskans bästa back den här säsongen och han känns mogen att ta nästa steg i sin karriär, säger sportchefen om Norén.

ARTIKELN HANDLAR OM