Halkan är här

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Nu har kylan kommit även till mellansverige.

I Stockholm föll snön på förmiddagen och det var så pass kallt i Norrtälje att halkan slog till.

I norra Sverige är det värst. Det är det isigt och halt på flera håll.

- Kalla nordvindar har blåst ned över Bottenhavet och Det har fallit snö längs Norrlandskusten, Upplandskusten och ned mot Stockholm, säger Anna Hedblom som är meteorolog på SMHI.

I Norrland är kanske bilisterna dock mer luttrade och beredda på halkan än de som bor i sydligare trakter.

Efter ett nattligt regn sjönk temperaturen till några grader under noll i Norrtäljetrakten under natten mot måndagen. Den plötsliga halkan fick snabbt konsekvenser i trafiken.

Tre olyckor i Norrtälje

Strax efter kvart i sex fick polisen larm om att en personbil kört in i en annan på E18 i södergående riktning, i höjd med Rösa. Förarna klarade sig undan med lindriga skador.

Alldeles därefter kom ännu ett larm. En minibuss hade kört av vägen på ungefär samma plats. Tre personer fick föras till sjukhus men ingen av dem ska ha varit allvarligt skadad, uppger Norrtäljepolisen.

Strax efter klockan sex var det dags igen. Då hade en personbil kört in i en elstolpe på länsväg 280 vid Sättraby, mellan Edsbro och Rimbo. Föraren skadades lindrigt.

Fortsatt kallt denna vecka

I Stockholm har vi nu fått se den första snön och det kan komma mer.

- De friska vindarna fortsätter blåsa ned över Bottenhavet och det kommer snöbyar på samma ställen som tidigare, säger Anna Hedblom.

Enligt henne är det inte så ovanligt att det snöar i mellersta Sverige i början av oktober.

- Men det är sällan det blir snötäcken.

Det kommer dock inte ligga snö värst länge på Stockholms gator nu heller. Det är för varmt så snön smälter i princip bort på en gång.

Västkusten klarar sig utan nederbörd de närmaste dagarna.

Om vinterdäcken:

Susanna Vidlund, TT

Publicerad: