Bästa vädret – i din mobil

avBjarne Frykholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Ha koll på vädret – var du än är

Kängor eller sandaler? Bikini eller regnrock?

Med Aftonbladet i mobilen har du full koll på vädret - var du än är.

Med över 300 orter i Sverige och över tusen orter i hela världen erbjuder Aftonbladet den mest kompletta mobila vädertjänsten i Sverige.

Oavsett om du vill kolla vädret i Sveg eller Santiago, Tranås eller Tunis, Uppsala eller Ulan Bator finns det bara ett par klick bort.

Tjänsten är lättnavigerad och anpassas automatiskt till alla olika telefonmodeller som finns.

Du kan spara de orter som du kollar mest som dina favoriter. Så hittar du dem alltid överst och lätt åtkomligt när du kommer in på vädertjänsten.

Du kan se både dag- och natt-prognoser fem dygn framåt. Prognoserna uppdateras flera gånger varje dygn direkt av SMHI:s meteorologer.

Det finns också kustväder för alla Sveriges kustområden – perfekt för dig som är ute på sjön.

Och under sommaren har vi badväder – perfekt för att få veta vilken badplats som har varmast vatten.

Så hittar du dit

1. BESTÄLL LÄNK. Fyll i ditt mobilnummer i formuläret överst här på sidan - så skickar vi helt gratis en praktisk direktlänk som ett sms till din telefon. Klicka på länken i sms-et så kommer du till vädersidan.

2. BESTÄLL LÄNK MED SMS. Skriv ett sms med texten VÄDER LÄNK och skicka till 72600 (kostar som ett vanligt sms) - så skickar vi en praktisk direktlänk som ett sms till din telefon

3. SURFA TILL MOBILSAJTEN. Öppna webbläsaren i din mobiltelefon och knappa in adressen mobil.aftonbladet.se - klicka på Väder.

Spara som bokmärke

När du kommit in på mobilvädret kan du spara sidan som bokmärke i din telefon. Så hittar du tillbaka så snart du behöver kolla om det är dags för sandaler eller pjäxor.

Funkar det inte?

Har du skickat efter ett sms och klickat på länken och ingenting händer? Då kan du ha fel internetinställningar i din mobil. För att få rätt inställningar går du enklast in på din teleoperatörs hemsida och beställer rätt inställningar. Du fyller bara i ditt mobilnummer och får ett sms med korrekta inställningar.

Kostar det något?

Aftonbladet tar inget betalt när du surfar in på vår vädertjänst i mobilen.

Däremot tar teleoperatörerna betalt för datatrafik när du mobilsurfar. Avgifterna skiljer sig åt för olika abonnemang. Vissa operatörer har en så kallad maxtaxa, andra tar en avgift för varje megabyte.

Vill du veta mer om detta, gå in på din operatörs hemsida för att få prisinformation för just ditt abonnemang. Se upp om du mobilsurfar utomlands – då är avgifterna ibland mångdubbelt högre än i Sverige.

De största operatörerna hittar du här: Telia , Tele2 , Telenor , Tre

Synpunkter?

Har du synpunkter på Aftonbladets mobilväder? Förslag på förbättringar? Är det fel någonstans? Mejla till mobilred@aftonbladet.se

Testa själv

Beställ länk till Väder i mobilen

Publicerad: