PRESENTERAS AV

Polisen Helena samlar in nallar till utsatta barn i jul

avClara Öhrn

Foto: Polisen
Helena Trolläng rustar polisbilarna med nallar.

Julen kan vara en särskilt utsatt tid för många barn runt om i landet.
Nu har polisen Helena Trolläng rustat alla polisbilar i Göteborg med gosedjursnallar.
– När vi träffar på barn i besvärliga situationer kan det både vara tröstande och trevligt att vi får uppmärksamma dem med en nalle, säger polisen Anders Börjesson, chef i Göteborg city.

Snart är det jul igen och tid att ha trevligt och umgås med familjen. Men för många familjer är högtiderna inte lika fridfulla. Jul och nyår kan vara en särskilt utsatt tid för många barn. Nu vill polisen Helena Trolläng, chef för utredningsenheten i Väst, göra situationen lite bättre för barn som har det svårt.

Nallar i alla polisbilar

För andra året i rad har Helena Trolläng samlat in pengar och försett alla polisbilar med gosedjursnallar lagom till storhelgerna.

Mina kollegor i hela landet kommer även denna jul- o nyårshelg möta barn som av olika anledningar inte får den jul man önskar för alla barn. På samma sätt som de gör, varje dag, dygnet runt, året om kommer alla dessa fantastiska kollegor att med de medel de har skydda, hjälpa o trösta barnen”, skriver Helena i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Stort engagemang

Precis som i fjol har initiativet engagerat många och polisen i Göteborg har kunnat rusta sina bilar med gosedjur, något som uppskattas av många i tjänsten.

– Det är många medarbetare som vittnar om att man möter barn i olika situationer där det har varit bra och skönt att kunna dela ut något. Många menar att nallar har hjälpt, sa Helena Trolläng till Aftonbladet om nallarna förra året.

Förra året samlade Helena in över 1 700 nallar till polisbilarna. Enligt Anders Börjesson, chef i Göteborg city, har utfallet varit mycket bra även i år.

– Helena ska ha all cred för det här, jag tycker att det är alldeles enastående gjort av henne, säger han och fortsätter:

– Det är ett väldigt trevligt inslag och var mycket uppskattat förra året.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december varje år på Aftonbladet.se och i TV4.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM