Zlatan utbytt i paus – sågas i England

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Samarbetet med Romelu Lukaku imponerade inte och Manchester United låg under med 0–2 i paus.

Då byttes Zlatan Ibrahimovic ut och ersattes av Jesse Lingard – som räddade poäng med dubbla mål.

”Han vandrade omkring som en föråldrad proffsboxare” skriver Manchester Evening News.

Manchester United försökte och försökte, men det var Burnley som stod för målen. När Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater klev av gräset på Old Trafford i halvtid gjorde man det med ett 0–2-underläge i ryggen.

Inför matchen handlade det mesta om att den svenske anfallaren var tillbaka i startelvan, för första gången i Premier League sedan skadan. Ibrahimovic placerades som tia, strax bakom Romelu Lukaku.

Samarbetet mellan de båda i den första halvleken imponerade inte märkbart på engelsk media. Manchester Evening News gav Ibrahimovic en blygsam femma av tio i betyg och Lukaku fick ännu sämre, en fyra.

United-reportern Samuel Luckhurst gick hårt åt duon på Twitter:

”Ibrahimovic/Lukaku-samarbetet började i dag och borde också sluta i dag.”

Byttes ut i halvtid

Mycket riktigt bestämde sig José Mourinho för att agera direkt. Både Ibrahimovic samt syndabocken vid det första målet, mittbacken Marcos Rojo, byttes ut redan i halvtid.

In kom i stället Jesse Lingard och Henrich Mchitarjan, som tidigare har varit försatt i frysboxen. Det draget visade sig bli en succé, den förstnämnde slog nämligen till med dubbla fullträffar och räddade därmed 2–2.

Efter matchen blev inte Ibrahimovics betyg mycket bättre – däremot sämre. Manchester Evening News sänker svenskens siffra till tre med följande motivering:

”Han vandrade omkring som en föråldrad proffsboxare som väntade på en knockout. Man kunde känna hans frustration när han försökte och misslyckades med att få saker att hända trots att han hamnade i några lovande lägen innan han byttes ut.”

Rojo tilldelas det allra sämsta betyget, en väldigt blygsam tvåa.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM