”Bäst var Milan Lucics tackling”

avHenrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. En upplevelse för de svenska NHL-spelarna att få spela i Sverige.

Men en ännu större upplevelse för fansen att få se sina hjältar.

– Fantastiskt roligt att få vara här, säger Andreas Rasmussen, svärfar till Oscar Klefbom. 

Det är tre exalterade killar som står i Scandinaviums katakomber under en av pauserna. Viggo Rasmussen Kåberg, 9, har Edmontontröjan full med autografer och står och diskuterar matchen med sina två kompisar, Mio Ståhlberg och Leo Långner. 

Det är första NHL-matchen för dem, liksom för de flesta andra i Scandinavium. En upplevelse för dem alla, men kanske ännu mer för Viggo och hans pappa Andreas Rasmussen. Edmonton är laget, och anledningen är självklar.

– Svärsonen spelar där, så det är inte mycket att välja på, säger Andreas och vänder stolt på sig för att visa upp ”Klefbom” på baksidan av tröjan.

1 av 2 | Foto: Henrik Lundgren
Från vänster: Mio Ståhlberg, 10, Leo Långner, 10, Viggo Rasmussen Kåberg, 9 och pappa Andreas Rasmusson.

”En stabil back”

Totalt är de runt 25 personer, vänner och släktingar, som åkt ner från Karlstad för att se matchen. En del har köpt biljett, andra har lyckats få tag i en dyrgrip genom Oscar.

– Jag hade faktiskt tur, många hade redan köpt biljett eftersom vi inte visste hur många biljetter vi skulle kunna få tag i. Så jag fick väl ingen jättedyr nota, haha. Men det var väldigt speciellt att spela inför så många familjemedlemmar och vänner, säger Edmontonbacken. 

För småkillarna är det en enorm upplevelse, på många olika sätt. Men Oscar Klefbom hyllades inte oreserverat av dem.

– Oscar? Han är bra. En stabil back. Men bäst var Milan Lucics tackling, säger Mio Ståhlberg. 

Viggo Rasmussen Kåberg hade större förväntningar på Edmonton.

– Vi kom hit och trodde ju att det skulle bli en lätt match. Men det blev det ju inte, det blev svårt.

”Definitivt värt det”

Längre bort i arenan står 7-årige Olle Berntsson. I vanliga fall stor Frölunda-supporter, nu är det första gången han får se en NHL-match. Pappa Stefan köpte tidigt biljetter och har sett till att utrusta sonen med både Edmontontröja (med Klefbom på ryggen) och en keps.

– Det gick väl på en tusenlapp, men det var det definitivt värt. Matchtröjorna däremot, för 1600 kronor var lite väl mycket, säger han.

Vad säger ni om upplevelsen att vara här?

– Jättekul naturligtvis, att få se matchen med Olle och sprida NHL även till honom. Han visste i princip inte vad NHL var innan vi kom hit. ”Spelar inte de bästa i Frölunda”, frågade han. Så det var riktigt kul att få visa det här för honom. Jag tror att han kommer att bli en stor fan av NHL också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL