Robin Olsens Roma överkört av Real Madrid

Men svenske landslagsmålvakten var bäst på plan i Roma

avFredrik Jönsson

Real Madrid körde över Roma på Santiago Bernabeu.

Robin Olsen stod för en bra insats - men fick se bollen rassla till i nätet vid tre tillfällen.

– Det var tufft, vi spelade kanske mot det bästa laget i världen. Det var svettigt därute, säger Olsen i Viasats sändning.

Roma har svajat i inledningen av Serie A. Laget är på nionde plats i ligan efter att ha plockat fem poäng på fyra matcher. I Champions League fick Roma en tuff start.

Real Madrid öste på i hög fart på Santiago Bernabeu.

– Det var tufft, vi spelade kanske mot det bästa laget i världen. De vann Champions League förra året och vi visste att det skulle bli tufft. Det var svettigt därute, säger Robin Olsen när han intervjuades efter matchen.

Robin Olsen gjorde en fin räddning tidigt i matchen när Isco blev frispelad. Real Madrid skapade sedan ytterligare möjligheter, men det dröjde fram till 45:e minuten innan hemmalaget tog ledningen.

Isco stod för ett vackert frisparksmål där Olsen var chanslös.

Vackert mål av Isco

I andra halvlek utökade Gareth Bale Real Madrids ledning till 2–0.

Real Madrid skapade fler möjligheter att göra mål på Roma, men Olsen stod för flera bra räddningar. Först mot Toni Kroos med 20 minuter kvar på matchuret.

– Det är svårt. Det är deras hemmaplan. Det är ett fantastiskt fotbollslag, de är skickliga individuellt och som lag, säger Olsen.

Olsen läste Asensio - räddade friläge

Inhopparen Marco Asensio fick ett ypperligt läge att utöka Real Madrids ledning med drygt tio minuter kvar på klockan.

Asensio bjöd först på en fin kroppsfint som lurade Romas försvar, sedan försökte han med en tittfint mot Olsen. Men den svenske landslagsmålvakten räddade skickligt med benet.

På stopptid kom 3–0 till Real Madrid. Mariano bjöd på en riktig projektil som satt i ena krysset bredvid Olsen.

– Hade inte Robin varit i den formen i dag hade det blivit 5-0, 6-0 eller 7-0, säger Jonas Olsson, expert i Viasats studio.

”Mycket att göra”

Olsen tyckte att det var speciellt att spela på Santiago Bernabeu, men målvakten uttryckte mest besvikelse efter förlusten.

– Det var tufft, det var tufft därute. Det var mycket att göra. Det är inte så kul att stå här och ha förlorat med 3-0. Visserligen spelar vi mot det bästa laget i världen, men det är tufft att stå här med en 3-0-förlust, säger Olsen.

– Det är en fantastisk arena. Det såg ut att vara fullt, det var en stormatch. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kan inte stå här och vara glad efter den förlusten.

Det andra två lagen i grupp G är Viktoria Plzen och CSKA Moskva. De två lagen spelade 2–2 i Tjeckien.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM