Blev retad för sitt korta hår – då klippte sig läraren likadant

avEneida Berisha

Den amerikanska förskoleläraren Shannon Grimm hyllas efter att ha tagit ställning för sin elev – på ett oerhört kreativt sätt. När femåriga Prisilla retades för sin korta frisyr kapade läraren nämligen av sig sitt eget hår.

Historien om förskoleläraren Shannon Grimm på Meador Elementary School i Willis, Texas, berättar om en lärare som inte är rädd för att ta ställning för sina elever.

När Shannon märkte att en av hennes elever, femåriga Prisilla Perez, retades av sina klasskamrater – bestämde sig Shannon för att stötta henne.

– Hennes vänner började kalla henne ”pojke” och det tog hårt på henne, säger Shannon till ABC13 som skrivit om händelsen.

Prisilla ska ha gråtit en hel del under skoltid och enligt Shannon började hon dra sig undan mer och mer. Det var då Shannon bestämde sig för att kapa av sitt eget hår och skaffa exakt samma frisyr i solidaritet med Prisilla.

1 av 3 | Foto: Willis Independent School District Facebook.

Hyllas av skolan

Förutom att kapa av sig håret införskaffade Shannon matchande hårband så att de kunde bära frisyren med självsäkerhet tillsammans.

Nu hyllas läraren på sociala medier efter att skolan publicerat bilder på när Prisilla tilldelar henne en medalj för att hon varit hennes ”hjälte”.

Prisilla har i sin tur blivit nominerad till månadens student av för sitt mod.

– Vilket annat sätt är bättre att visa dem att man kan se ut hur man än vill och vara vem man vill – än att klippa av mig mitt eget hår? ska Shannon ha sagt under en livevideo som streamades på Facebook, enligt CNN.

Trots att Shannon saknar sitt långa hår säger hon att det hela är värt det.

– Jag vill inte att mina elever någonsin ska känna att deras självkänsla är låg och att de inte vågar komma till skolan för att människor ska kolla konstigt på dem. Jag vill att de ska vilja komma till skolan – och älska att vara här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Texas

USA