Hård press på Ferrari

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Resultaten går emot teamet men stallet vägrar ge upp

Felipe Massa och Fernando Alonso har inte riktigt fått till det den här säsongen.
Foto: AP
Felipe Massa och Fernando Alonso har inte riktigt fått till det den här säsongen.

Pressen, är det den som sänker Ferrari?

– Det går inte att jämföra den press som det är på oss med den press som det är på team som Red Bull, McLaren eller Mercedes, säger teamchefen.

Ferrari drömmer om en VM-titel och det gör toppföraren Fernando Alonso också. Men än så länge har det inte gått riktigt italienarnas väg, Alonso är femma i VM 47 poäng bakom ledande Lewis Hamilton, McLaren.

– De medarbetare som inte vill tro att vi kan vinna VM kan söka sig nya jobb, säger teamchefen Stefano Domenicali.

Ger inte upp

– Ingen ger upp. Det är nio lopp kvar och allt kan hända. Vi måste göra ett perfekt jobb i helgen och följa Ferraris väg. Då kommer också resultaten av sig själva.

Men de senaste fyra loppen har Ferrari bara tagit 29 poäng. De senaste två racen har det blivit fyra och det är allt för lite. Fernando Alonso har än så länge bara vunnit ett enda lopp, vilket inte alls fyller upp de förväntningar som teamet - och han själv - hade inför säsongen.

– Att köra för Ferrari innebär en stor press. Många människor menar att det inte är någon skillnad i vilken bil man sitter. Det går inte att jämföra den press som det är på oss med den press som det är på team som Red Bull, McLaren eller Mercedes.

Vill ändra reglerna

Fernando Alonso har drabbats olyckligt av ett par domslut i år, framförallt på Silverstone senast när han straffades ganska sent av tävlingsledningen efter en omkörning av Robert Kubica. Detta irriterar fortfarande Ferrari och teamet föreslår nu en regeländring när det gäller bestraffningen att köra en extra gång igenom depån.

– Vi vill diskutera en ändring, om tävlingsledningen inte reagerar efter tre fyra kurvor så borde man förklara manövern för korrekt, citeras Domenicali av Motorsport.com

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN