”På spåret”-vinnarnas nervpärs under finalen: ”Vedervärdigt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

De krossade motståndet i ”På spåret”-finalen.

Men avsnittet var en känslomässig berg-och-dalbana för vinnarna Josefin Johansson och Johar Bendjelloul.

– Jag var nervös från början till slut, säger Josefin Johansson.

Årets final i ”På spåret” blev en rätt ojämn historia. När kvällens sista poäng delats ut kunde programledaren Kristian Luuk konstatera att komikern Josefin Johansson och radioprofilen Johar Bendjelloul vunnit över Gunnar Bohlin och Amie Bramme Sey med siffrorna 29 – 17.

Men vägen till segern var en riktigt nervpärs, berättar Josefin Johansson för Nöjesbladet.

– Jag var nervös från början till slut. Det har varit historien som följt mig under hela den här ”På spåret”-grejen. Man genomgår samtliga känslor när inspelningen pågår. Det är någon slags desperation och eufori om vartannat. Det var en upplevelse, kul ja, men också vedervärdigt, säger hon.

– Så länge som det fortfarande går att ändra sig sitter man där på helspänn hela tiden och sneglar på de där jäkla poängsiffrorna och räknar hur många poäng det är kvar och hur det ska gå.

Trodde Kristian Luuk talade tungomål

Det var första gången Josefin Johansson och Johar Bendjelloul ställde upp i programmet. Till en början handlade det mest om att inte göra bort sig.

– I början ville man mest inte framstå som en påse nötter. Om inte kunnig, så i alla fall charmant. Det var nog det jag var ute efter. Men sen när vi gick till final kände man att det kan vara så här. I finalen hade man plötsligt investerat något, och då blev det viktigt att vinna, säger Johansson.

1 av 3 | Foto: SVT
Josefin Johansson och Johar Bendjelloul, vinnare av ”På spåret” 2018.

Även Johar Bendjelloul var nervös. Han minns knappt det första avsnittet de spelade in.

– Jag trodde jag skulle vara hjälpt av mina miljarder direktsändningstimmar, men det hade jag verkligen inte. Känslan när första resan drog igång var att jag inte förstod ett ord. Det var som att Kristian Luuk talade ett tungomål jag inte kände till, säger han och fortsätter:

– Men ganska snart lugnade det ner sig. Det är mycket tack vare Josefin. Vi kom väldigt bra överens. Det var väldigt roligt att jobba med henne.

Hyllar varandra

Paret kände inte varandra innan inspelningen förra hösten.

– Vi blev ihoptussade av ”På spåret”-redaktionen, jag har tackat dem mycket. Jag är glad att de hittade henne åt mig, säger Bendjelloul.

Josefin Johansson öser lovord över sin partner, som hon beskriver som ”en underbar ny bekantskap”.

– Det jag tycker är härligt med Johar är att han kan vara en sån komplex person, i att både vara i Strasbourg och kunna olika saker om olika ministrar och sen kan vi gå och lyssna på lite Blümchen på eftermiddagen, säger hon och syftar på deras gemensamma intresse för eurodisco.

– Vi kunde slappna av ganska mycket och njuta av resorna. Det tror jag är a och o, säger hon.

Finalprogrammet såg de tillsammans på fredagskvällen.

Johar Bendjelloul beskriver firandet som stillsamt.

– Det blir ingen mäklarbricka, skrattar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE