Petter Northug

Tidigare porrskådespelaren vill stoppa Northugs biografi

Aylar Lie kräver att boken skrivs om

avErik Karlsson

I sin biografi ”Min historia” berättar Petter Northug om den uppmärksammade relationen han hade med dokusåpakändisen och tidigare porrstjärnan Aylar Lie – och ryktena om att han var pappan till ett barn som aborterades.

Nu vill Aylar Lie stoppa den redan utgivna boken, rapporterar TV2.

Det var efter att Petter Northug blivit VM-kung på hemmaplan i Holmenkollen som ryktena började cirkulera att skidstjärnan dejtade dokusåpakändisen, artisten och tidigare porrstjärnan Aylar Lie.

I boken bekräftar nu Northug för första gången att de båda träffades flera gånger, den första festnatten efter femmilsguldet.

Northug skriver också om ryktena om att han och Lie skulle ha blivit med barn, ett barn som Lie aborterade.

– Hon ställde upp i Det Nye och berättade att hon gjort en abort, men journalisten skrev det på ett sätt där man inte förstod om det var NN (personen namnges i boken) eller jag som var pappan, det var ett bra trick. Han visste att jag aldrig skulle avslöja pappan. Aldrig. Men jag kan säga att det inte var jag , skriver Northug i boken enligt TV2.

Foto: TT, BJÖRN LINDAHL
Petter Northug och Aylar Lie.

”Vi är mycket överraskade”

Och nu reagerar Aylar Lie på boken. Enligt TV2 har hon anlitat en advokat som skickat ett brev till förlaget och krävt att boken stoppas.

– Att prata om en annan persons mest intima och privata sfär utan att prata med de omnämnda går bortom allt. Rent juridiskt handlar det om ett integritetsintrång, skriver man i brevet som TV2 tagit del av.

Aylar Lie vill nu att boken skrivs om och ges ut på nytt.

Utgivaren av boken, Magnus Rönningen, är förvånad.

– Vi är mycket överraskade. Vi var i kontakt med Aylar Lie den 11 oktober och hon fick läsa delarna som handlade om henne. Därför undrar vi varför det här kommer nu, säger Rönningen.

ARTIKELN HANDLAR OM