Nytt erbjudande till Linus Hallenius

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Foto: Hanna Franzén/TT / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Högre lön, långtidsavtal och en lösning för hela familjen.

Gif Sundsvall har gett Linus Hallenius, 29, ett nytt kontraktserbjudande.

– Vi kommer göra allt vi kan för att han ska stanna i Gif Sundsvall, säger sportchefen Urban Hagblom.

Inga konkreta förfrågningar har kommit in till Giffarna på David Batanero, 30, kvaliteter som central mittfältare eftersöks av flera allsvenska klubbar.

– Det är väldigt få allsvenska klubbar som har ekonomin att köpa loss honom, säger Urban Hagblom, trots att spanjoren bara har ett år kvar på kontraktet.

Hagblom har dessutom fortfarande stor tro på att allsvenska skyttetvåan Linus Hallenius kommer stanna kvar i Sundsvall trots att kontraktet har gått ut.

– Vi upplever att vi har en bra dialog med Linus och hans agent Hasan Cetinkaya. Sedan vet vi inte hur andra intressenter agerar.

– Vi kommer göra allt vi kan för att han ska stanna i Gif Sundsvall. Vi har en god tro.

Vad är status i förhandlingarna?

– Vi pratar med Linus om hur förutsättningarna ska se ut i Sundsvall i en lång tid framöver och vilka möjligheter han har i klubben. Det är en totallösning med hela familjen. Utan att prata längd på avtal – vi ser en långsiktig lösning, säger Urban Hagblom.

”Det är ingen tidspress just nu...”

Har han fått ett nytt kontraktsförslag?

– Ja, där har vi förändrat och försökt erbjuda något ännu bättre. Han har fått ett bra förslag, hoppas vi. Han fick det i torsdags.

Med en högre lön och bättre ekonomiskt erbjudande?

– Linus Hallenius förtjänar en marknadsmässig lön och avtal. Hans nivå ger honom bättre förutsättningar i dag än när vi träffades för 2,5 år sedan. Hans marknadsvärde har stigit…

Finns det någon deadline när ni vill ha svar?

– Inget annat än att vi lite ödmjukt vill ha svar så fort som möjligt. Om det dyker upp alternativ på den positionen så kan vi komma i ett läge där vi måste avkräva ett svar. Där är vi inte nu. Det är ingen tidspress just nu, säger Urban Hagblom. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.