Sex döda på italiensk nattklubb

Pepparsprej tros ha orsakat panik på Sfera Ebbasta-konsert

avIsabelle Nordström

Fem ungdomar mellan 14 och 16 år har dött och ett hundratal har skadats på en nattklubb utanför italienska staden Ancona.

Enligt de första uppgifterna utbröt panik när någon utlöste pepparsprej i lokalen under en hiphopkonsert och när gästerna försökte fly var nödutgångarna blockerade.

Nu kommer uppgifter om att arrangören sålt fler biljetter än vad lokalen klarade av.

Händelsen inträffade vid 01-tiden natten mot lördagen.

Italienska medier rapporterar att minst sex personer har dött och ett hundratal personer skadats när det utbröt panik under en konsert på nattklubben Lanterna Azzurra. Ett tiotal personer är allvarligt skadade.

Katastrofen inträffade i natt i lilla orten Corinaldo strax utanför Ancona på Italiens östkust. Fem av de döda är minderåriga, enligt italienska nyhetsbyrån Ansa. Tre flickor och två pojkar har dött och barnen är mellan 14 och 16 år gamla. Den sjätte personen en mamma som följde med på konserten.

Nödutgångar blockerade

Enligt de initiala uppgifterna blev de panik när något sprejade pepparsprej i lokalen under en hiphopkonsert.

"Orsaken kan ha varit att någon form av svidande substans spridits. De unga gästerna flydde och trampade ner varandra" skriver den lokala brandkåren på Twitter.

Tumultet uppstod under en konsert med rapparen Sfera Ebbasta och drygt 1000 personer var i publiken, enligt Corriere della Sera.

– Vi dansade medan vi väntade på Sfera Ebbasta. Då kände vi en frän doft så vi sprang till en av nödutgångarna. Men den var blockerad så vakten sa att vi skulle komma tillbaka, säger en 16-åring som skadades på nattklubben till Ansa.

Över hundra ambulanser har kört skadade människor till sjukhus, varav ett tiotal är allvarligt skadade, enligt lokala medier.

Sfera Ebbasta är en av Italien mest kända rappare.

1500 skadades i Turin

Förra sommaren inträffade en liknande incident i Turin. Uppemot 40 000 människor hade samlats på ett torg för att titta på Champions League-finalen på storbildsskärm när två smällar orsakade stort tumult.

Över 1 500 personer skadades i trängseln som uppstod när människor i panik försökte ta sig från platsen. En kvinna avled senare av skadorna hon fick i kaoset.

1 av 4 | Foto: ITALIENSKA RÄDDNINGSTJÄNSTEN
ARTIKELN HANDLAR OM

Italien

AB Voice