”En absurd reaktion av spanska landslaget”

avPelle Strandman

Foto: Andrea Comas / TT / NTB Scanpix
Julen Lopetegui

I dag presenterades Julen Lopetegui som Real Madrids nye tränare.

Då riktade klubbens president skarp kritik mot den spanska landslagsledningen.

– Det finns inga argument som rättfärdigar att Julen Lopetegui inte ska sitta på bänken när Spanien möter Portugal, säger Florentino Perez.

Inom loppet av ett par dygn har Julen Lopetegui hunnit få sparken från sin förbundskaptensroll i det spanska landslaget och blivit presenterad som ny tränare i Real Madrid.

På torsdagskvällen mötte 51-åringen pressen på Santiago Bernabeu.

– Gårdagen, näst efter att min mamma dog, var den värsta i mitt liv, sa han på presskonferensen.

Samtidigt passade Real Madrids president Florentino Perez på att vädra sin egen åsikt – och han var inte nådig i sin kritik mot den spanska landslagsledningen.

– Vi ville göra det här (presentera Lopetegui) efter VM, efter en ny turneringsseger. Men en rad av händelser har försatt oss i den här situationen, säger han enligt ESPN.

– Det finns inga argument som rättfärdigar att Julen Lopetegui inte ska sitta på bänken när Spanien möter Portugal.

”De vill skada Real Madrid”

Enligt förbundspresidenten Luis Rubiales fanns det inget annat val än att sparka Lopetegui eftersom överenskommelsen med Real Madrid skedde helt utan inblandning av det spanska fotbollsförbundet.

Perez vill i stället få det till att Lopetegui fick gå till följd av ett gigantiskt missförstånd och en orimlig reaktion från landslagsstyrelsen – som han menar hade för avsikt att skada den spanska storklubben.

– Real Madrid och Lopetegui kom överens att jobba tillsammans och gjorde det genom att respektera klausulerna i alla kontrakt. Vi nådde en överenskommelse snabbt, på bara några timmar, och ville visa upp det med transparens för att undvika rykten och spekulationer. Jag meddelade federationens president (Luis Rubiales) om vår överenskommelse, säger Perez och tillägger:

– Det var en absurd reaktion som kom till på grund av stolthet och ett missförstånd. Den var menad att skada Real Madrid och sabotera klubbens anseende i en av våra historiskt sett största perioder.

Spanien möter Portugal klockan 20.00 på fredagen.