Björn Goop blev fyra när Öberg fick Jerringpriset

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn Goop och pappa Olle Goop på plats på Idrottsgalan.
Foto: Micke Gustafsson, TR Bild
Björn Goop och pappa Olle Goop på plats på Idrottsgalan.

Det räckte inte riktigt hela vägen för travsportens representant. 
Toppkusken Björn Goop fick nöja sig med fjärdeplatsen när Radiosportens Jerringpris på måndagen delades ut under Idrottsgalan i Globen. 
Vann gjorde skidskytten Hanna Öberg.

Sex av de ursprungliga sexton kandidaterna återstod att rösta på under galakvällen och till slut stod det mellan Hanna Öberg och orienteraren Tove Alexandersson – mellan Öbergs OS-guld och Alexandersson dubbla VM-guld. När alla röster var räknade tilldelades Hanna Öberg det prestigefyllda priset.
- Det här betyder jättemycket för mig. Att jag på något vis nu kan förstå att jag kan beröra folk så som jag tidigare blivit berörd själv av otroliga prestationer, det är så otroligt häftigt, sa Öberg i sitt tacktal i SVT. 
Stavhopparen Armand Duplantis kom på tredje plats och Björn Goop, vars seger med Timo Nurmos-tränade Readly Express i Prix d’Amerique låg till grund för nomineringen, blev fyra. Femma respektive sexa kom Johan Kristoffersson (rallycross) och Sarah Sjöström (simning). Det var 40:e gången som Jerringpriset delades ut och 11:e gången som någon från travsporten var nominerad.

Fotnot: I en tidigare version av texten stod det att Björn Goop kom på delad tredjeplats men därefter har Radiosporten även tillkännagivit placeringarna bakom de två toppnamnen.

OLA JOHANSSON, KANAL75

Publicerad:

LÄS VIDARE