Svensk målvaktsduell i New York-derby

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:

Rangers Henrik Lundqvist och Islanders Robin Lehner vaktade varsin målbur i ett jämnt New York-derby i NHL-ishockeyn. Till slut var den Lehner som drog det längsta strået när Islanders vann med 4–3.

Det var en jämn match som New York-lagen bjöd upp till. När Jesper Fast kvitterade för Rangers i tredje perioden till 3–3 såg det ut som att Rangers hade segervittring och tvingade Lehner till flera akrobatiska räddningar.

Islanders lyckades inte få mer än ett skott på mål i tredje perioden. Men det räckte. Med en och en halv minut kvar av matchen slog Josh Bailey till med ett direktskott efter en fin framspelning av Cal Clutterbuck.

Lundqvist såg chanslös ut, men tog ändå på sig en del av skulden när han svarade på frågor från journalister efter matchen

– Det kändes som att jag kanske hade kunnat läsa det bättre och täckt med kroppen, säger han.

”Behöver poäng”

Rangers har inte vunnit någon match i år och har en bit kvar till slutspelsplats. Det känns värre än att förlora mot New York-rivalen, enligt Lundqvist.

– Vi behöver poäng, det är det som gör mest ont nu, säger Lundqvist, som tycker att Rangers ändå spelade bra:

– Vi hade ett bra läge att vinna matchen. Jag vet inte vad jag ska säga.

De båda lagen möts igen redan på lördag.

Lundqvist klev i och med matchen upp på delad tolfte plats på målvaktslistan över flest spelade matcher i ligan, med sin 837:e NHL-match.

1 av 2 | Foto: Mary Altaffer/AP/TT
Henrik Lundqvist släpper in ett skott av Islanders Mathew Barzal.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM