Donald Trump till attack mot Lebron James

avRobert Rosén

Foto: Phil Long / TT / NTB Scanpix
LeBron James

LeBron James kritiserade tidigare i veckan Donald Trump.

Presidenten har nu svarat - genom att håna basketstjärnan.

”Han fick Lebron att verka smart, vilket inte är lätt”, skriver Trump, om ett tv-framträdande, på Twitter.

Basketstjärnan LeBron James, 33, har flera gånger om kritiserat Donald Trump. Inför NBA-finalen förklarade den dåvarande Cleveland Cavaliers-spelaren att inget av lagen ville besöka presidenten vid en seger och i måndags var det dags igen.

I en intervju med CNN förklarade LeBron James att Donald Trump splittrar den amerikanska idrotten.

”Den mest korkade mannen i tv”

– De senaste månaderna har jag lagt märke till att han på ett sätt använder sport för att splittra oss, och det är något jag inte kan relatera till, sa James i intervjun.

Det dröjde några dagar, men nu verkar den amerikanske presidenten ha sett intervjun. Under natten mot lördagen tog han - som så många gånger förr - till Twitter för att uttrycka sin åsikt.

”Lebron James blev nyss intervjuad av den mest korkade mannen i tv, Don Lemon. Han fick Lebron att verka smart, vilket inte är lätt. Jag gillar Mike!”, skrev Donald Trump i natt.

Stöttar Michael Jordan

Den sista meningen ”Jag gillar Mike!” är enligt ESPN presidentens sätt att visa att han valt sida i den pågående debatten om vem som är tidernas bästa basketspelare, Michael Jordan eller LeBron James.

Tidigare i sommar skapade LeBron James rubriker i annan bemärkelse, då han skrev på ett fyraårskontrakt med Los Angeles Lakers.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket