Nya bonusarna i Zlatans kontrakt

Uppgifter: Så ska ”Ibra” belönas

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Foto: Spada / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic sägs vara detaljer från att förlänga med Milan.

Nu kommer La Gazzetta dello Sport med nya uppgifter om hur kontraktet ser ut.

Zlatan har spenderat den senaste tiden på Franska rivieran. Semesterbilder från hans yacht i Saint-Tropez har visat hur han håller i gång med träningen ute till havs under uppehållet. Samtidigt uppges 38-åringen ligga i intensiva förhandlingar med Milan om ett nytt kontrakt.

Nu är parterna nära, uppger italienska medier.

Ansedda La Gazzetta dello Sport kommer i dag med nya uppgifter om hur kontraktet är utformat. Tidningen uppger att det ska vara värt totalt 6 miljoner euro (cirka 62 miljoner kronor) inklusive diverse bonusar.

Belönas vid Europaspel

Enligt Gazettan är en av bonusarna att Zlatan belönas med 500 000 euro (cirka 5 miljoner kronor) om Milan kvalificerar sig för Champions League nästa säsong. Europa League-spel ska också ge en bonus, om än inte lika stor.

Därtill ska det finnas prestationsbaserade bonusar som slår in om ”Ibra” kommer upp i ett visst antal matcher och mål nästa säsong.

”Förvandlat laget”

Milans sportchef Frederic Massara har varit öppen med att man vill behålla Zlatan över nästa säsong.

– Vi kommer att se om förutsättningarna finns till en fortsättning. Han har tveklöst bidragit. Han har förvandlat lagets mentalitet, kvalitet och karisma, sa Massara i slutet av juli.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.