Misshandlades efter att ha sagt till pojkgäng – bara en döms

Av: Matilda Aprea Malmqvist, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Borås tingsrätt dömer bara en av de sex åtalade ungdomarna för misshandel. Arkivbild.
Foto: Thomas Johansson/TT
Borås tingsrätt dömer bara en av de sex åtalade ungdomarna för misshandel. Arkivbild.

Ungdomar kastade ägg på en mans bil. Mannen konfronterade dem och blev då slagen och förnedrad av gänget. Misshandeln filmades och spreds på sociala kanaler.

Sju åtalades och i tisdags dömdes en av de åtalade medan de övriga friades.

En 15-årig pojke döms till ungdomstjänst för en uppmärksammad misshandel av en bilist i Borås i oktober. Sex andra åtalade ungdomar frias av tingsrätten från anklagelsen om misshandel.

Det var i oktober som bilisten stannade till när han märkt att ungdomar kastat ägg mot bilen. Han klev ur bilen, och en dispyt uppstod. Den ledde till att bilisten blev svårt misshandlad och bland annat fick en käkfraktur.

Enligt polisen som tog emot mannen på polisstationen var han chockad och allvarligt skadad. ”Käken ser ut att vara av på minst ett ställe och hela tandraden har förflyttat sig”, skrev polisen i en rapport, skriver Dagens Nyheter. Mannen mindes själv inte hur han hamnat på polisstationen.

Döms till ungdomstjänst

15-åringen döms till 30 timmars ungdomstjänst för misshandel. Han ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till bilisten. En film från händelsen ingick i åklagarens bevisning.

En av ungdomarna döms för skadegörelse och olovlig körning, skriver tidningen.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs felaktigt att den olovliga körningen gjordes med den misshandlade mannens bil.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN