Christoffer, 33, spelade in mest – i hela Sverige

Andelsköparna får nu dela på drygt en miljon kronor: ”Superkul”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Christoffer Führ spelade in mest i Sverige på V86: ”Superkul”

TRAV

100 kronor i insats förvandlades till 49 000 kronor för andelsköparna under onsdagskvällen.

Totalt spelade Christoffer Führ, 33, in mest i hela Sverige, drygt en miljon kronor, på travspelet V86.

– Jag har sovit lite dåligt, det har varit många meddelanden att svara på, säger succéspelaren till Trav365 under torsdagsmorgonen.

Under onsdagskvällen avgjordes travspelet V86, som vanligt. Just V86 saxas mellan två banor för att speeda upp tävlingarna i ett så kallat Xpress-upplägg.

Och under onsdagen kom skrällarna på Solvalla.

I två av de totalt åtta loppen vann hästar som knappt var spelad: 

2 Amazingsurpriseno (V86-4) - spelad till tre procent.

2 She is Cecilia (V86-6) - spelad till två procent.

”Blivit bättre...”

Christoffer hade så klart med båda på sitt vinnande system.

– Jag har blivit bättre på det där, folk säger att man ska helgardera och smeta på, men jag tar med hästarna som jag verkligen tror har chans att vinna. Nu torskade de tre största favoriterna under onsdagen och det hjälper ju, säger Führ.

Det och att du fick med skrällarna.

– Så klart. Amazingsurpriseno tog jag med på att det är en utländsk häst. Svenskar är rätt patriotiska i sitt spelande, utländska hästar blir ofta underspelade. Hästen kom inte med någon super-rad, men hade en del pall-platser, så den åkte med på ett bra läge och att den ofta är med därframme.

– She is Cecila tog jag mest med på ”Djuse-hajpen”. Bröderna Djuse vinner mycket och det är bra att ta med alla ”Djusar” nuförtiden.

– Jag är statistiker och kollar mycket på tider och spår, men sen så gäller det ju att ha en del flyt…

”Blev en skrikhäst”

Flyt behövde inte Christoffers spikar Stoletheshow och Arnie Express som båda vann enkelt. Den förstnämnde från utvändigt ledaren och Arnie Express ledde hela vägen i V86-8 och bärgade miljonvinsten.

– Det var spets och slut på den. Det blev en skrikhäst under onsdagen och gick från spelad på 20 procent till 40. Men det var han ju värd.

Det vinnande miljonsystemet var inlämnat hos Tullinge Spel Tillsammans-sida (ATG:s andelssajt) och andelsköparna har nu 49 000 kronor på kontot.

– Jag har sovit lite dåligt, det har varit en del att svara på, det brukar bli så, och det är roligt. Superkul! Det är extra kul på en lite mindre andel. Det kostade bara 100 kronor att vara med och det är ju otroligt bra återbäring. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN