Landslagsuttagen när han satt i polisbil

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Lauri Pajuniemi.
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lauri Pajuniemi.

HOCKEY

I stort sett ingen vill bli tagen av polisen.

I stort sett alla vill bli uttagen till landslaget.

Hockeylöftet Lauri Pajuniemi lyckades göra båda sakerna samtidigt.

– Kunde bett poliserna ge mig en böter till, säger han.

För en idrottare är det första samtalet från förbundskaptenen ett av de största ögonblicken i karriären, och något du aldrig glömmer. Det gäller definitivt för finländske ishockeyforwarden Lauri Pajuniemi.

20-åringen, forward i Åbolaget TPS i finländska ligan, satt nämligen i baksätet i en polisbil när förbundskapten Jukka Jalonen ringde för att berätta att Pajuniemi skulle bli uttagen till Euro Hockey Tour i vintras.

– Jag fick en fortkörningsbot och kände att telefonen ringde, och Jukka Jalonen skrev sms att jag skulle ringa så snabbt som möjligt. Jag berättade för honom var jag hade varit och han sade att han hade lite bättre nyheter, säger Lauri Pajuniemi till klubbens hemsida.

”Pappa körde förbi”

Pajuniemi kunde sedan snabbt berätta om landslagsuttagningen för sin pappa.

– Han körde förbi när jag satt i polisbilen. Men tack vare samtalet med Jukka hade jag lite roligare nyheter att rädda situationen med. Jag glömde böterna snabbt, jag kunde lika gärna bett poliserna ge mig en till – så glad var jag av beskedet.

I landslagsdebuten gjorde Pajuniemi inga poäng i de tre landskamperna han spelade.

Senaste säsongen i finländska ligan, som avbröts före slutspelet på grund av coronapandemin, stod Pajuniemi för 40 poäng – 26 mål och fjorton assist – på 49 matcher.

20-åringen är draftad av New York Rangers.

– De tycker att jag ska spela i Finland ett år till. Sedan åker jag över och kämpar om en plats i NHL-truppen på allvar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!