Avslöjar: Sveriges bonus vid OS-avancemang

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

OOSTENDE. Sverige har chansen att ta sig till OS för första gången någonsin. 

Nu kan Sportbladet avslöja att spelarna får en bonus på 10 000 kronor var om de lyckas. 

– Förhoppningsvis är det bara början, säger Amanda Zahui.

Det är en tuff uppgift som väntar Sverige när kvalet drar igång mot redan OS-klara Japan i kväll. Basketlandslaget måste ha världsfyran Kanada eller nian Belgien efter sig i tabellen för att kvalificera sig för OS.

– Det är nästan så att man lägger skorna på hyllan efter det. Bara att ta sig dit skulle vara tillräckligt. Det är alla atleters dröm. Men pressen ligger på dem, speciellt på Belgien som har hemmaplan, säger Farhiya Abdi.

”Förväntade mig ingenting”

Skulle Sverige lyckas med en bragdartad insats och ta sig till OS väntar en bonus för spelarna. Enligt Sportbladets uppgifter handlar det om 10 000 kronor per spelare. 

– Jag kan inte avslöja spelarnas bonusar, men de 12 som är med i kvalet får ett fast belopp, säger landslagschefen Fredrik Joulamo. 

Sommarens EM var första gången basketlandslaget ens fick bonus i samband med mästerskap så spelarna välkomnar belöningen.

– Helt ärligt hade jag inte ens tänkt på det. Jag förväntade mig ingenting så jag är jättenöjd. Förhoppningsvis är det här början. WNBA har tagit steg, nu gör svensk basket det också så det är jättebra, säger Amanda Zahui

Även Farhiya Abdi är nöjd – även om tidigare lagkamraten i Los Angeles Sparks Nneka Ogwumike avslöjat att spelarna i USA:s landslag får betydligt mer. 

– Hon berättade att de får 100 000 dollar. Men jag tar det. Femsiffrigt är bra, säger hon. 

Sverige kan ta sig till OS för första gången – då väntar en fin bonus för spelarna.
Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sverige kan ta sig till OS för första gången – då väntar en fin bonus för spelarna.
Publicerad:

LÄS VIDARE