Glädjetårarna som gav mig total gåshud

avCarl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrik Persson grät av lycka.

Matilda Persson brast ut i tårar.

Och jag gjorde nästan detsamma. Vilken otrolig saga.

Det är mycket att skriva hem om efter V75 på Kalmar som hade allt.

Omgångens prestation svarade Gareth Boko för.

Omgångens bragd svarade stall Fredrik Persson för.

Tacka Matilda Persson för det. Tårarna sprutade när Devs Dragon vann till högt skrällodds.

Att sköta om och kunna arbeta med travhästar i rullstol så som Matilda gör är helt fantastiskt. Hennes kamp emot sjukdomen och hennes enorma vilja att aldrig ge upp är så häftigt att beskåda.

Hon och hela stall Persson är värd alla framgångar i dag. Speciellt på hemmaplan.

I övrigt:

Magnus A och Mats E Djuse är namn som ofta nämns som framtiden inom svensk travsport. Med all rätt. Dock är Marc Elias en talang som inte alltid får den uppmärksamhet som han kanske förtjänar. På slutet, i och med att Conrad Lugauer blev skadad, har sonen fått chansen i många sammanhang.

Och han gör det bra. Han kör med ett lugn och har utvecklats rejält. Sedan går det inte ta ifrån stallet att hästarna allt som oftast är i rejäl ordning.

Marc Elias har även kört flertalet lopp nere på Vincennes och har inte gjort bort sig.

På V75 tog han en dubbelseger – och sträckte näven i skyn. Hatten av!

Här är Sportbladets plus och minusbetyg från Kalmars V75:a.

Gareth Boko: Jisses, vilken insats. Jag såg comebacken senast och vilket intryck det var på hästen. Men det lät inte som att Gareth Boko var redo för att vinna direkt på V75 i högsta klassen. Men, Gareth Boko stod för omgångens prestation. Han krossade allt motstånd från dödens och var hur bra som helst. Hur ska det här sluta om hästen får vara fräsch och fin?

Devs Dragon: Slog omgångens största favorit Atik DL och det med rätta. Han drog i stenhårt tempo och trots att hästen fick kämpa rejält så sträckte han på sig och vann över det långa upploppet. Matilda Persson som sköter har minst sagt inte slarvat med träningen. Fantastisk framgångssåga.

IL Duce Boko: Kom visserligen enkelt till ledningen men intrycket var bländande och hästen hade hur mycket krafter som helst kvar i mål. Det var snudd på lekande lätt hur Marc Elias gick ifrån över upploppet och åkte undan. Den här är bra, men har inte alltid fräschören med sig.

Divine: Hon var hängandes i tredjespår första 700 metrarna, fram i dödens, krossade ledaren och gick emot en säker seger...när Quiz Töll spurtade rejält längst ut i banan. Surt, men Divine var hur bra som helst och andraplatsen ska vara en av omgångens prestationer. Trav är inte alltid rättvist.

Franklin Face: Tog enkelt hand om ledningen och Erik Adielsson hade sådan respekt med sig att att Per Nordström inte valde att köra ”all in” med sin Önas Nougat. Adielsson tog en dubbel och Franklin Face visade att han utvecklats enormt, både fysiskt och framförallt mentalt. Snyggt tränarjobb.

Stepping Spaceboy: Kom med två raka till dagens start och det luktade ett tufft lopp utvändigt ledaren. Men när han kom till spets hur lätt som helst så borde han ju bara ha vunnit. Något var inte bra med Stepping i dag. Hoppas han kommer tillbaka snabbt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75