Klubbarna i ordbråk: ”Tråkigt med den attityden”

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

FOTBOLL

Piteå har överklagat beslutet om att flytta morgondagens match mot LB07.

Nu svarar Skånelaget.

–  Vi har haft en dialog med dem och jag förstår inte varför de säger att de inte har hört något från oss, säger Malmö LB07:s klubbchef David Wernersson.

Malmölaget LB07 skulle möta Piteå i morgon lördag i damallsvenskan. Men på grund av SAS-piloternas flygstrejk kan laget inte ta sig till Norrbotten.

Istället blir det träning i Malmö för laget.

Något som har fått Piteå att rasa.

Norrbottenklubben har lämnat en överklagan till SvFF:s tävlingskommitté och vill att matchen ska spelas i morgon, alternativt på söndag.

– Hur kan ett beslut fattas utan att höra båda parterna. Vi har inte fått någon information alls. Jag fick höra det här när jag fredag morgon ringde till LB07 för att välkomna klubben hit imorgon. Hade vi inte gjort det hade vi väl aldrig fått höra något, säger Piteås styrelseledamot Håkan Linneruth till Piteå-Tidningen.

”Vi har pratat med alla”

I Malmö-lägret har man förståelse för PIF:s frustration men hävdar samtidigt att man inte kan göra så mycket i och med flygstrejken.

Piteå säger att de inte hade hört något från er, varför?

– Vi har pratat med Piteå senast i onsdags och det är det jag blir irriterad på. Vi har haft en dialog med dem och jag förstår inte varför de säger att de inte har hört något från oss. Det måste ha brustit i deras kommunikation, och då är det deras problem, säger Malmö LB07:s klubbchef David Wernersson och fortsätter:

– Jag tycker att det är tråkigt att de har en sådan attityd. Nu vet jag att de har överklagat och då låter jag tävlingskommittén få bestämma. Men i nuläget kommer inte matchen spelas i morgon.

Med facit i hand, hade ni kunnat göra något annorlunda?

– Nej, inte vad jag kan komma på. Vi har pratat med alla men inte kommit på något vettigt, säger David Wernersson.

Sportbladet har sökt tävlingskommittén.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.