Saker att göra hemma i påsk – utan smittorisk

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:

GODA NYHETER

Saknar du inspiration inför påsken?

Lugn, vi har sju tips till dig som älskar allt från film och äggjakt till fiske och bakande.

Klara, färdiga, gå! Nu startar påskäggsjakten.
Foto: Jonas Ekströmer / TT / TT NYHETSBYRÅN
Klara, färdiga, gå! Nu startar påskäggsjakten.

1. Påskäggsjakt

Stora, små, köpta eller hemmagjorda. Oavsett hur äggen ser ut så kan de alltid gömmas. I hemmet, på gården eller kanske på tomten. Klura ut några härliga ledtrådar eller rita en karta och låt grannen, vännen eller någon i familjen och gå på påskäggsjakt.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN
Vad är du sugen på att odla i år?

2. Börja odla

Kliar det fingrarna? Varför inte passa att låta dem dyka ner i en stor kruka jord. Nu är det nämligen dags att börja så och odla. Gurka, vitlök, ruccola och salladskål är det säsong för. För den som snarare föredrar nått sött så kan man odla jordgubbar och smultron. Blommor går också bra så klart. vad sägs som att bana väg för några vackra dahlior? Bejaka trädgårdsmästaren i dig!

Foto: Colourbox
Kladda ner en av dina favoriter med en härlig ansiktsmask.

3. Hemma-spa

Trött i rygg och nacke? Eller kanske behöver vinterns instängda fötter få en extra dos kärlek. Tänd några ljus, sätt på härlig musik och förvandla ditt badrum till ett hemma-spa. För den modiga kanske årets första dopp även kan räknas in som en uppfriskande kur.

Foto: Colourbox
Vilken är din favoritfilm?

4. Privat bioklubb

Konceptet är det samma som med en bokklubb. Gå ihop med grannarna eller vännerna och välj några filmer som ni ska se. Koppla upp er på Facetime, Skype eller skapa en gruppchatt där ni kan diskutera filmerna. Vilka betyg får dem egentligen? Vilken vinner Bioklubbens Oscar för ”Bästa film”?

5. Pröva fiskelyckan

Ta med ett spö och ta dig ut till en sjö. Havsöring, gädda och abborre finns det gott om i de svenska sjöarna nu. Har du inte vatten i närheten av dig så kan du pröva fiska på land. Man blir aldrig för gammal för fiskedamm.

6. Gör en podcast

Älskar du att prata om James Bond-filmer? Eller kanske mumintroll? Varför inte starta en podcast. Bjud in en vän och prata på!

Foto: FernandoCortes.com
Vilken är din favoritkaka?

7. Sju sorters kakor

Damma av kokboken eller ta hjälp av google – det är dags att baka! Prata ihop dig med 6 andra parter och bestäm vilken kaka ni bakar. Fota, filma och utvärdera sedan baket tillsammans via Skype eller gruppchatt.

Publicerad:

LÄS VIDARE