Wangle: Inget Elitlopp utan en Kolgjini

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Familjen Kolgjini i Elitloppet.

Då blir man extra glad.

Tae Kwon Deo har kapaciteten som räcker för att vinna även sista helgen i maj.

En rosa biljett låg i potten.

Och Adrian Kolgjini tog den tillsammans med Tae Kwon Deo efter en häftig insats.

Hästen såg oslagbar ut hela loppet och vann tillslut åkandes på 1.09,8.

Välkommen till Elitloppet, familjen Kolgjini.

I övrigt var Very Kronos tillbaka och visade upp sig från sin bästa sida.

Snacka om att han är överlägsen sina konkurrenter i denna klass när han vill springa.

Very Kronos såg ruskigt bra ut och vann lätt.

Här är Sportbladets plus och minus från V75-omgången.

Tae Kwon Deo: Han krossade allt och vann på 1.09,8 och det till synes med krafter sparade. Det var en häftig insats och självklart ska hästen vara med i Elitloppet. Han har visat tidigare att han klarar av två heat på samma dag och jag tror han kommer vara med bland de allra främsta. På V75 i Örebro var det total lekstuga. Hatten av!

Very Kronos: Äntligen så fungerade hästen perfekt igen. Och då vet vi hur bra han är och Very Kronos imponerade stort när han krossade allt från dödens. Hyllningarna från både Erik Adielsson och Svante Båth är enorma och tänk om hästen kan börja fungera på allvar. Då kommer det bli en kul sommar för alla som är inblandade runt Very Kronos.

Tessy D’Ete: Har mött några av världens bästa hästar nere i Paris och smög under radarn den här lördagen. Hon drogs med sämsta spåret men lyckades trots det vinna helt överlägset. Rally-Calle (Carl Johan Jepson) serverade hästen det perfekta loppet och då vann han överlägset. Frän insats.

Electrical Storm: Mattias Djuse fick en stor framgång när han vann Örebro Internationell och 200 000 kronor. Electrical Storm fick ett fint lopp och spurtade bra till seger.

Seismic Wave: Världsrekordhästen var tillbaka efter vila och vann direkt. Han fick det perfekta loppet, var ensam på plan och åkte undan till seger. Jag kan inte riktigt bedöma insatsen men han såg i alla fall riktigt fin ut. Kommer klättra genom klasserna i sommar.

Unique Juni: Fick visserligen en tuff resa men det var inte alls samma tryck och vilja i hästen den här starten. Det gick inte så fort utvändigt om ledaren och hon tröttnade enligt mig alldeles för tidigt. Sliten efter en tuff säsong och många starter i Frankrike?

Publicerad: