Medelhavsmat

Foto: MAGNUS SANDBERG
Grillad fisk - enklare än du tror. Servera med rödbetor och vitlökskräm.

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

4,5 (10 röster)

Grillad fisk är ett måste på resan till medelhavet.
Testa att göra det hemma på grillen – det är enklare än du tror.
Det här receptet innehåller vit fisk, rödbetor och vitlök, vilket blir en fantastisk smakkombination.

Tips!

Fråga gärna om hjälp i fiskdisken när du ska välja fisk. De har mycket kunskap om vilka fiskar som passar bra att helgrillas. I det här receptet använder vi vit medelhavsfisk men det går lika bra med en svensk fisk, varför inte testa röding till exempel?

Glöm inte heller att be personalen i fiskdisken att rensa fisken om du vill slippa det.

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg hel fisk, till exempel dorade eller havsaborre
  • 600 g rödbeta
  • 100 g smör
  • 1 hel vitlök, färska
  • olivolja
  • dill
  • 2 vårlök
  • 1 citron

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Grillning

Fiskrecept

LÄS OCKSÅ