ÖFK: ”En bra bit på väg att undanröja risken för konkurs”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Östersunds FK riskerar konkurs.

Nu meddelar klubben att de kan betala löner till alla spelare och ledare i tid.

– Vi är en bra bit på väg att undanröja risken för konkurs, säger, ÖFK:s pressansvarig Niclas Lidström.

För cirka två veckor sedan meddelade Östersunds FK att de måste få in tio miljoner kronor på tio dagar. Annars riskerade Jämtlandsklubben konkurs.

Nu har man kommit en bit på vägen, något som Fotbollskanalen var först att rapportera om. ÖFK:s pressansvarig Niclas Lidström säger till Sportbladet att han gärna inte vill säga hur mycket de har fått in, men konstaterar samtidigt att klubben har fått ett enormt stöd från såväl privat personer och företag.

– Vi är inte riktigt i hamn ännu med våra mål men jag kan säga att vi är på god väg. Försäljningen av aktier går bra och vi känner oss trygga med det vi gör, säger Lidström till Sportbladet och fortsätter:

– Vi i ÖFK har gett beskedet till spelarna att det kommer betalas löner till alla som vanligt nu på fredag. Vi brukar alltid betala ut pengarna den 27:e varje månad. De fick beskedet i går ikväll.

”Har en plan”

När tror du att ni har pengarna som krävs för att undvika konkurs?

– Det är svårt att säga men vi är en bra bit på väg att undanröja risken för konkurs. Vi har en plan och kommer fullfölja den. Vi hoppas att vi har pengarna som krävs inom några dagar.

Östersund ställs ikväll mot Örebro på bortaplan. Efter förlusten senast mot Falkenberg är ÖFK med och slåss i bottenstriden. Just nu står de med 21 inspelade poäng och det skiljer endast två poäng till kvalplatsen, som just nu FFF har.

Publicerad:

LÄS VIDARE