Amatörtränaren: Kan vinna med 40 meter

Talangen vässar formen inför eventuellt Frankrike-äventyr • ”Känns som en katt”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Maria Holmén / TR BILD
Bo C. och Carl-Erik Lindblom

Amatörtränaren Bo E Nilssons snackhäst Bo C. startar på V75 på Färjestad.

Faller allt väl ut kan det bli Frankrike för femåringen.

– Om han är så bra som jag tror, kan han vinna med 40 meter, säger 66-åringen till Trav365.

Femårige hingsten och snackhästen Bo C. har i år fyra segrar på sex försök. Senast var amatörhästen ute i Bronsdivisionen på Örebrotravet och avslutade vasst till ett andrapris.

– Han kändes mycket fin den dagen och hade vi inte suttit instängda och fått luckan sent, så hade vi vunnit. Det var ändå en bra prestation och han känns fortsatt mycket fin inför nästa start.

”Kan vinna med 40 meter”

Nästa uppgift blir V75 som avgörs på Färjestad på lördag. Den numera ordinarie kusken Carl-Erik Lindblom ska ut i den sjätte avdelningen som är ett stayerlopp över tre varv med voltstart.

Bo C. startar från ett femtespår med 20 meters tillägg.

– Jag tror verkligen på honom den här gången. Om han tävlar så bra som jag tror blir jag inte förvånad om vi vinner med 40 meter. Taktiken i loppet avgörs av ”Calle” och jag känner mig trygg med honom i vagnen, säger Bo och tillägger:

– Jag har alltid respekt för motståndet på V75, men jag tror ingen springer snabbare än honom de sista 1000 meterna och jag är mycket optimistisk. Han tävlar precis som han brukar.

”Aldrig varit trött i mål”

Amatören Bo E Nilsson är en frispråkig och självsäker 66-åring som tror mycket på sin häst. Trots flera erbjudanden om att sälja honom har han konsekvent valt att tacka nej till alla förfrågningar.

– Jag vet hur bra han är och hur han beter sig hemma i träning, och jag har stora förväntningar på honom. Han har aldrig någonsin varit trött i mål och jag hoppas han får visa hur bra han är nu på lördag. Han känns som en katt.

”Planerar mot Frankrike”

Om allt faller väl ut på Färjestad så har amatören stora planer för sin femåring.

– Jag har haft Frankrike i huvudet en tid och skulle allt gå som planerat på V75 så blir det troligtvis ett äventyr där nere för honom. Jag vill se hans styrka i det här loppet och jag bestämmer mig definitivt senare.

– Jag har inte tränat honom för att ha toppform nu, utan han kommer bli ännu bättre framöver. Jag både tror och hoppas jag får dom svar på Färjestad som behövs för att gå vidare till Frankrike.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN