Spelade till jätteodds – vann 250 000 kronor

Tänkte inte spela men ändrade sig och satte spel till högsta oddset någonsin: ”Fantastiskt”

avErik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG Live
Här vinner 100-oddsaren Captain Knas, som Claes Sunnervik hade spikat på Dagens Dubbel. När sedan en skräll vann i andra loppet var oddsrekordet ett faktum: ”Fantastiskt”

Claes Sunnervik, 74, spikade sin delägda häst på Dagens Dubbel.

100-oddsaren vann och travprofilen satte sitt spel - till 5 000 gånger - nytt oddsrekord på spelformen.

– Det är alltid kul att inneha rekord, säger Sunnervik.

Ofta när man läser om storvinster på trav så är det största spelformerna V75 eller V86 som genererat stora pengar till spelarna.

I början av oktober visade hästägaren och travprofilen Claes Sunnervik att man kan vinna stort på Dagens Dubbel också.

Med liten insats.

”Hade inte kollat så noga”

På Dagens Dubbel går det ut att hitta vinnarna i två speciellt utvalda lopp. Claes spikade sin delägda häst, Captain Knas, från ett hopplöst utgångsläge. Men efter viss tvekan.

– Vi tänkte skita i att spela, men jag satt och klurade lite och kom fram till att jag ville spika vår häst och ta alla hästar i lopp två och satsa 50 spänn per kombination och totalt kostade det 600 kronor.

– Vi åt lite gott, drack vin och rökte cigarr. Så kom loppet och vi hade inte tänkt så mycket. Och hästen stänker till och vinner enkelt. Vi trodde att den gav 40 gånger på vinnaroddset, men den gav 100 gånger insatsen, vi hade inte kollat så noga. Men glada för att vår häst hade vunnit och med vetskap om att DD-oddset skulle bli bra, oavsett vilken häst som skulle vinna nästa lopp, blev det lite mer aktivitet framför ATG Live inför det sista loppet.

– Då vinner den dryga 20-oddsare Dizzy River och Kenneth Haugstad på målfoto. Det bäddade för det fantastiska Dagens Dubbel-oddset.

Oddset: 4 989,86 gånger pengarna.

”Ringde och sa att jag var historisk”

Gånger den femtiolapp som Claes satsade så blev vinsten 249 493 kronor.

– Dagen efter ringde Hans G Lindskog (spelbolaget ATG:s vinnarambassadör) och grattade. Jag trodde det var till vinsten. Men han sa att jag var historisk. Oddset på dubbeln var det högsta någonsin. 250 000 kronor i vinst också som jag och kompisen delar på. Fantastiskt! 

Vad gör ni för pengarna?

– Vi reser till Thailand i två veckor. 

Har ni fortsatt spela efter det här? Hur har det gått?

– Ja, vi spelar varje onsdag och lördag, men jag tror man har gjort sitt. Vi provar lite, men det kommer aldrig hända igen.

Claes Sunnervik är en känd profil inom travet och har varit med länge i branschen. Han var bland annat chef för stuteri Broline från 1985 till 1990 och var med och byggde upp hingstdepån.

– Jag hade min första häst i träning hos Stig H Johansson 1970, så jag har varit med ett tag, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V86

V75