TV4-profilens stöd till Malou – efter kritikstormen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Malou von Sivers har, efter den starka kritiken, själv medgett att det blev en obalanserad intervju med den 18-årige rapparen Greekazo.

Men nu får programledaren oväntat stöd av TV4-kollegan Marcus Oscarsson.

”Det är gräsliga texter”, skriver han på Facebook.

När Alex Greekazo intervjuades av Malou von Sivers, 66, och gästen Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 51, i ”Efter tio” på TV4 blev han utfrågad om kriminalitet och droger. Artisten Einár, som rappar om samma typer av ämnen som Greekazo, blev däremot inte ställd mot väggen på samma sätt när han intervjuades i programmet tidigare i år, något många tittare reagerat på och blivit upprörda över.

1 av 4 | Foto: LOTTE FERNVALL
Marcus Oscarsson.

”Förhärligande av knarkhandel”

Malou von Sivers har i efterhand medgett att det blev en ”obalans” i samtalet och att ”Greekazo kunde ha fått större utrymme att prata om sin musik”.

Men nu går TV4-profilen Marcus Oscarsson, 43, ut till Malou von Sivers försvar.

”Malou lyfte en jätteviktig fråga och det hade varit bra med en mer nyanserad bild som även berättade vad rapparens texter faktiskt utgörs av. Det är förhärligande av knarkhandel, skjutningar, dödande och grov sexism. Gräsliga texter! Här är texter från hans tre låtar som rankas högst på Youtube”, skriver han på Facebook och fortsätter med att ge flera exempel ur Greekazos låttexter.

Bland annat skriver han en låtrad från låten ”Hotspot”:

”Vill du bli klippt. Jag är barber. Vill du ha ladd. Jag är charger. Skjuter, huvudskott. Jag försvann, lämna folket i en chock”.

Bidrar till samhällsproblem

Vidare fortsätter Oscarsson att dra referenser till uppmärksammade samhällsproblem i Sverige just nu, så som ”gängkriminalitet, knarkhandeln bakom, våldet i förorterna och även hur hemskt unga ”män” behandlar kvinnor/tjejer”.

Marcus Oscarsson skriver att låttexterna riskerar att bidra till en farlig utveckling i Sverige.

TV4-profilen nämner också kritiken om att Einár inte fick lika tuffa frågor när han gästade programmet.

”Svaret är inte att båda ska slippa tuffa frågor utan tvärtom att båda ska ha tuffa frågor, och behandlas likvärdigt”, avslutar Oscarsson inlägget.

Rapparen Alex Greekazo har på fyra månader fått fler än 30 miljoner lyssningar på sin musik på Spotify.

Nöjesbladet har sökt Marcus Oscarsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE