”Totalt bortglömd – jag förstår ingenting”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Kevin Oscarsson och Zabul Fi är bortglömda av V75-spelarna.

Lördagens V75:a avgörs på Åby.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Hon är omgångens fynd, säger Sportbladets Andreas Örtengren om sitt drag.

– Mitt drag är totalt bortglömd av spelarna och jag förstår ingenting, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Åby med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.34, fredagen den 6 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

8 Slide So Easy (V75-6) spurtade vasst till slut senast på Jägersro och såg läcker ut över mål, och jag har bra känsla för Flemming Jensens häst den här gången. Trots utgångsläget läser jag tidig ledning på honom, sedan kommer de få jobba!

Miljonrensarna

12 Hurricane River (V75-2) har lottats till iskallt utgångsläge över kort distans, trots det är jag inne på att han kan vinna. Jag har imponerats av honom varje gång på slutet och stämmer det någorlunda för honom under vägen så. Se upp! En procent.

12 Wild Love (V75-5) tycker jag har höjt sig ytterligare ett snäpp på slutet och intrycket på henne senast vid seger i Kalmar var lysande. Hon har gått bra med skor runt om tidigare och vid minsta klaff blir hon tung att stå emot för de övriga. 14 procent.

Tänk på att...

... det är dubbla open stretch över upploppet på Åby, vilket gör att hästarna som sitter i rygg på ledaren och i tredje par invändigt får chansen. Det gör oftast att taktiken i loppen blir annorlunda, och det blir oftast tuffare körning från start för att man vill ta ledningen och sedan kunna släppa.

... 2 El Gumpert (V75-2) har gått i ledningen vid fyra tillfällen, samtliga fyra har slutat med seger.

... 9 Darah Bibo (V75-4) verkar trivas alldeles utmärkt på Åby, tre starter har inneburit tre segrar.

... 4 Stonewashd Diamant (V75-5) har gått i ledningen vid två tillfällen, utan att hon har vunnit.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Innerpår i volten, det låter bra från tränaren och kusken Örjan Kihlström vet hur man vänder bort sina konkurrenter på ”kör”. Jag spikar 1 Pine Muscle (V75-4) som Goop låter väldigt nöjd med och som jag är ganska trygg i att Kihlström hittar till tät med. Då lär det inte hända mycket i det här loppet, vilket lär gynna min spik som kan öka så sakteliga i ledningen och rinna undan.

Miljonrensarna

Jag vet att Lugauer håller 10 Gaya de Pervenche (V75-3) högt. Nu har det blivit flopp i två starter, vilket gör att hon blir enormt underspelad den här gången. Stallet har ändrat lite på träningen och sånt är alltid intressant, faller det väl ut så kan vi få se en ”Gaya” som den vi fick se i Halmstad för tre starter sedan.  Då dansade den här treåriga märren undan på en lång 14-tid. Till synes nästintill okörd. Kapacitet finns. Se upp med henne! Tre procent.

Tänk på att...

... stallet ligger lågt med 1 Martin de Bos (V75-1) men senaste insatsen var inte att leka med och hästen trivs alldeles förträffligt på Åby. Får rygg ledaren, enligt mina beräkningar, och därifrån är vinstchansen god.

... 10 Eldorado Mearas (V75-2) står bra inne i loppet. Peter Untersteiner jagar Bergh i Åbys tränarliga, så räkna med att han har vässat upp stallets hästar lite extra till denna dag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Fast med krafter kvar på V75 - två gånger på sistone. Är det dags att skörda på 3 Beartime (V75-2) den här gången? Jag är inne på det! Örjan Kihlström kör igen och han fick känna på hästen i finalen på Solvalla. 1 600 meter tror jag passar Beartime bra och här är jag inne på att Örjan lurar övriga att köra lite för fort - för att sedan ta alla till slut. Lite tveksam på segergnistan, men vi får syn nu...

Miljonrensarna

Inget sprängstoff, men 2 Vikens Fingerprint (V75–5) har verkligen sett lysande ut på sistone. Senast gick hon även med skor och dansade fram. Bra spår och på Åby. Ser bra ut. Åtta procent.

12 Viking Preacher (V75-7) blev för pigg senast och hoppade. Såg annars fin ut på Örebro, med sparat. Bollade med hästar i klassen över denna förra vintern. Låter bra från tränaren, som visserligen alltid är uppåt, men jag tror på okej chans. Lite spelad, två procent.

Tänk på att...

... omgången körs på Åbytravet, där är det dubbla open stretch, alltså två extraspår på upploppet.

... det är skotvång på hästarna från och med första december, ingen får alltså tävla utan skor på hovarna.

... Bjön Goop låter uppåt på 1 Pine Muscle (V75-4). Ovanligt uppåt...

... Gulddivisionen, V75-6, är stökigt. Många hästar som inte mött varandra. Se upp för 8 Slide so Easy.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Beartime (V75-2) måste det vara dags för. Efter att han suttit fast många gånger och har tre raka andraplatser är det dags att plocka segern. Han har ett perfekt utgångsläge då han är snabb ut, Örjan kan välja hur han vill göra och jag tror han oavsett upplägg (ledningen eller rygg på ledaren) kommer att vara med på linjen. Roligt singelstreck!

Miljonrensarna

10 Gaya De Pervenche (V75-3) har inte fått ihop det på slutet men besitter stora fartresurser. Omlagt träning är intressant då det kan ge en kick och hon är van vid att gå med skor, ett plus. Stämmer det från bakspåret blir jag inte förvånad om hon städar av gänget till tre procent.

10 Mack Dragan (V75-6) gör sällan ett dåligt lopp och han fungerar med de flesta uppläggen. Han har bättre form än vad raden visar. Bortglömd! Tio procent.

Tänk på att...

... Åby har dubbla open stretch vilket innebär att hästarna på innerspåret får chansen.

... det är barfotaförbud vilket gör att man inte får köra utan skor, kolla vilka som gynnas av det.

... Robert Bergh har toppform på stallet, han slåss även om tränarchampionatet på Åby och man kan räkna med att både Robert och hästarna är laddade.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

4 Stonewashd Diamant (V75-5) är loppets mest kapabla häst och hon är både snabb ut och stark till slut. Det här är en toppchans och med senaste starten på näthinnan så är det spets och slut som gäller. Vem ska kunna utmana den här märren? Nej, Peter Untersteiner gör slag i saken direkt och krossar allt oavsett resa.

Miljonrensarna

4 Zabul Fi (V75-6) är en kunnig häst som har bra kvalitéer. Han var senast ute i ett tufft lopp på Bjerke och satt fast med rubbet sparat. Nu är det mer lämpligt motstånd och jag blir inte förvånad om Kevin Oscarsson styr den här talangen till seger. Pass upp säger jag. Totalt bortglömd av spelarna och jag förstår ingenting. En procent.

11 Vikings Preacher (V75-7) värmde som en demon senast. Han var ruskigt fin gången före men senast blev det galopp direkt. Nu försvinner nästan alla startpoäng så räkna med att han är vässad deluxe till den här starten. Minus att Anders Christiansson kör men vi får odds därefter. Jag måste stormvarna. Två procent.

Tänk på att...

... Åby har dubbla open-stretch spår.

... Björn Goop är mest nöjd med 3 Inspector i V75-4.

... 1 Martin De Bos (V75-1) kan få problem från sitt innerspår. Gardera.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Stonewashd Diamant (V75-4) har sett bländande ut på slutet och måste ha toppchans att ta tredje raka segern. Peter Untersteiners sexåriga sto lär bli stor favorit men det är troligen befogat.

Jerry Riordans 5 Betting Gangster (V75-6) är en av fyraåringstopparna och borde ha fin chans att vinna trots att man nu möter äldre hästar. Såg fin ut senast i Breeders-finalen.

Miljonrensarna

10 Pacific Face (V75-1) var smått fantastisk senast efter vila och borde rimligen vara ännu bättre med det loppet i kroppen. Stark som få och kan krossa allt igen. 12 procent.

9 Darah Bibo (V75-4) spurtade till en fin seger senast på Åby och ska räknas med vinstchans återigen. Jag tycker att sju procent i nuläget är omgångens fynd. Lär stiga men hästen ska med på kupongen.

Tänk på att...

... V75 befinner sig i Mölndal och banan har två open stretch-spår.

... jag tycker omgången känns öppen och spelvärd. Det kan absolut bli riktigt hög utdelning.

... Peter Untersteiner ställer ut hela tolv hästar på V75-spelet. Han har många fina vinstchanser och kan bli något av omgångens huvudperson.

... 5 Betting Gangster (V75–6) är i högsta klassen för första gången. Vinner direkt?


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

1 Derby Simoni (V75-2) är en högkapabel fyraåring som kvalade in till Kungapokalen tidigare i år. Han har innerspår och kan få loppet. Kan gynnas av open stretch.

5 Betting Gangster (V75-6) är en fyraåring, som gör en intressant debut i den högsta klassen. Han har varit riktigt bra i lopp efter lopp men har inte haft det rätta flytet. Vunnit fem av sex försök med Carl Johan Jepson. Tror han bara vinner.

Miljonrensarna

Trots att 4 Superbopp E.T. (V75-3) missgynnas av att gå med skor kan han få ett bra lopp. En procent.

11 Dragon Starfly (V75-4) är under kraftig utveckling och kommer från stall i toppform. En häst man ska se upp med. 19 procent.

Tänk på att...

... Åby har dubbla open stretch.

... 9 Man at Work (V75-7) har fått ett passande startspår. Blir det bara fart på loppet kan han vinna, men jag tar med fyra till.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

V86

V86-tips

Trav