Piqué buades ut när Spanien blev klart för VM

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Spanien säkrade en VM-plats mot Albanien i kväll.

Gerard Piqué hade ingen rolig match.

Mittbacken fick ta emot burop från hemmafansen i Alicante varje gång han rörde vid bollen.

– Det har varit en komplicerad och svår vecka för Pique, säger förbundskapten Jules Lopetegui enligt Mundo Deportivo.

Den katalanska självständighetsomröstningen förklarades olaglig av den spanska regeringen och det var stora oroligheter då polisen försökte stoppa valet i Barcelona i söndags.

Filmades när han gick och röstade

En av de som trotsade förbudet var Barças storstjärna Gerard Piqué. Han filmades när han gick och röstade och har även tidigare tagit ställning i frågan om ett självstädigt Katalonien, vilket många spanjorer inte uppskattat.

Mittbacken har buats ut under det pågående VM-kvalet men nu har det hela eskalerat.

Under en träning i veckan agerade säkerhetspersonalen mot fans som bland annat hade med sig plakat. Träningen fick då avbrytas.

Efteråt berättade Piqué att han övervägt att lämna landslaget – och att han är villig att kliva åt sidan om förbundet tycker att han skadar laget.

”Ser det här som min familj”

Men mittbacken stöttas av förbundet.

– Det är omöjligt att tvivla på mitt engagemang för landslaget, jag har kommit hit sedan jag var 15 och ser det här som min familj. Jag är stolt över att spela för Spanien och det gör ont att folk tvivlar på det, sa Piqué.

När Spanien spelade mot Albanien i Alicante i kväll valde delar av publiken att högljutt bua varje gång Piqué hade bollen. Andra delar av publiken ska ha svarat med applåder.

Piqué byttes ut efter en timmes spel, vid 3–0 till Spanien, och applåderade då till publiken. Han fick en del varma applåder tillbaka.

Piqué fick ett gult kort under matchen och missar Spaniens nästa match.

Spanien vann med 3–0 efter mål av Rodrigo, Isco och Thiago Alcantara.

Tungt poängtapp för Italien

Italien tappade poäng hemma mot Makedonien. Matchen slutade 1–1 och det italienska landslaget får ställa in sig på playoff för att nå VM.

Spelarna fick ta emot burop.

– Det är upp till oss att vinna över publiken så att de applåderar för oss. Vi förstår att de är upprörda. Men i det läget som vi är nu behöver vi ha publiken på vår sida, säger Italiens försvarare Giorgio Chiellini till Football Italia.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.