Mejla

Daniel Söderbäck

Han brydde sig inte om det korta upploppet

Söderbäcks TRE punkter efter V75 på Hagmyren

Publicerad:
Uppdaterad:
Jörgen Westholm och Unique Juni.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Jörgen Westholm och Unique Juni.

V75 på Hagmyren i Hudiksvall.

Här är Trav365:s Daniel Söderbäck tre punkter från V75-omgången.

1. Talangens mogna svar

Superkusktalangen Magnus A Djuse körd en av V75-omgångens största favorit redan i V75–1. Hästen: Oscar Berglunds Naheed, delägd av KHL-proffset Mikael Wikstrand. Det såg ut som att det skulle bli seger, men i samma stund som Magnus A valde att rycka tussarna ur hästens öron så blev det galopp. Det hände 100 meter före mål, när duon var i ledningen och dagen var förstörd.

Magnus A Djuse, 20, valde att inte svepa undan galoppen med några bortförklaringar:

– När jag ryckte tussarna nöp han nästan tag i det och galopperade. Så här i efterhand körde jag för hårt under loppet. Han tappade spänsten under upploppet, sa Magnus A Djuse i V75 Direkt.

2. Kort upplopp ingen nackdel för Westholm

161 meter kort upplopp. Det mäter upploppet på Hagmyren i Hudiksvall. Det innebär med andra ord att det ska vara oerhört svårt att plocka in speciellt många meter på ledaren när det vankas målgång.

Om Jörgen Westholm (vilken kväll) och hans hästar brydde sig om det? Inte det minsta.

I V75–2 vann Unique Juni efter att ha plockat 40 meter på täthästarna. Sir Henry P.Hill ville inte vara sämre i V75–7. Med Rikard N Skoglund i sulkyn bombade de förbi täthästarna och vann. Två V75-segrar för Team Westholm.

3. Underbart dubbeljobb

Den erfarne kusken Daniel Olsson är inte bara bra på att styra hästarna på travovalerna runt om i landet. Han är en uppskattad kommentator i TV4:s sändningar och på ATG Live, där han ofta hörs när det är dags för trav från den franska huvudstaden.

Under lördagen var han bisittare och expert till Anders Fredriksson. I V75–3 lämnade han tv-hytten för att styra Bridge Jumper till seger. Olsson bjöd på segergest, sprang tillbaka till tv-hytten och kunde lugnt hjälpa till att referera in Spikfaks som vinnare i Kallblodsloppet efter.

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN