Skorsten rasade ner på mattält i Vemdalen: ”Folk kunde ha blivit mos”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Skorstenen på nedbrända toppstugan i Vemdalen har ramlat ner på ett serveringstält.

Flera sportlovsfirare befann sig i tältet när skortstenen kollapsade.

– Fyra personer satt precis där den föll. De hade kunnat bli mos, säger ett vittne.

Toppstugan på Vemdalsskalet brann ned i början av januari. Kvar finns bara ruiner och en skorsten – som nu har rasat mitt bland lunchätande skidåkare.

Intill den nedbrunna stugan har ett temporärt serveringstält ställts upp. Vid 13-tiden på torsdagen satt flera sportlovsfirare i tältet.

– Det blåser kraftigt här och vi tyckte att det var lite otäckt när vi satt där. Vi hade precis fått in vår mat när skorstenen plötsligt rasade. Jag blev jätterädd och det var så läskigt, säger ett vittne.

Den stora skorstenen föll på mattältet.
Foto: Privat
Den stora skorstenen föll på mattältet.

”Var rädd att det skulle rasa ännu mer”

Enligt vittnen på plats ska fyra personer suttit intill bordet där skorstenen föll.

– Jag blev jätterädd att någon hade hamnat under den. Folk kunde ha blivit mos. Alla fick lämna tältet och gå ut därifrån. Det var så obehagligt och jag var rädd att det skulle rasa ännu mer, säger vittnet.

Polisen bekräftar att någon form av olycka inträffat på toppen av skalet.

– Vi har fått ett larm om det. Men exakt vad som hänt och hur många som var på platsen har vi ännu inte klart för oss, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson på polisen region Nord.

Foto: Privat
Lokalen utrymdes efter händelsen.

”Fruktansvärt tur att ingen blev allvarligt skadad”

En person ska ha skadats lindrigt i samband med olyckan. Murstocken har under eftermiddagen forslats bort och restaurangen planerar öppna verksamheten igen imorgon lördag.

– Det är riktigt olyckligt. Efter branden gjorde vi en besiktning av murstocken som inte visade på några sprickor och att den kunde stå kvar, vilket man då litar på. I dag har det varit extrema väderförhållanden med upp emot 30 meter per sekund i byarna. Det är fruktansvärt tur att ingen kom till någon allvarlig skada, säger Christopher Kristoffersson som är en en av de som driver restaurangen.


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN