”Har blivit borttappad av spelarna på V75”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Åby den 5 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför V75- och V86 synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Åby den 5 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den femte avdelningen kommer lördagens största favorit ut, det är 10 Very Kronos jag tycker det är befogat att han blir hårt betrodd. Han har varit riktigt bra på slutet och senast slog han Cyber Lane utvändigt och vann på mycket starkt sätt.

Han möter ett enklare gäng den här gången och han visade även att skor inte bekommer honom. Täta starter passar honom bra då han vann SM på just Åby efter vecka-vecka-start.

Jag tror Erik Adielsson kommer vara offensiv omgående och sedan ska han ha bra chans att vinna oavsett position. Han har gått felfritt varje gång på slutet och jag spekulerar inte i galopp. Mycket bra chans!

Bortglömda hästen

I den andra avdelningen får vi se ett stolopp som ser öppet ut på förhand. Jag tycker att 3 Global Benchmark blivit borttappad av spelarna. Hon spårade runt om i näst senaste starten på bra ett sätt, senast var hon ute mot tuffa årgångshästar på Solvalla från tråkigt utgångsläge och satt fast med en del krafter.

Bra utgångsläge den här gången då hon är snabb ut, placerar Erik Adielsson henne i en bra position då tror jag hon kan vara med långt framme. Kan vara dagens open stretch-vinnare till fem procent.

Superkusken

Utnämner Erik Adielsson till nyckelkusk i dag på Åby. Han kör både bästa spiken men även mitt drag i omgången och blir nyckeln för mig till sju rätt på det här systemet. Han kör även i andra lopp men där blir han inte hårt spelad. Går igenom hans chanser lite kort här under.

3 Global Benchmark (V75-2) se under rubriken ”Bortglömda hästen”.

3 Borups Umami (V75-3) har visat att han kan öppna bra. Gjorde ett bra lopp senast bakom en bra häst. Skulle Erik hitta rygg på ledaren kan han bli farlig till slut. Minus med skor runt om kan man tänka på.

2 Havbergs Photo (V75-4) är en jämn och säker häst som gör det bra nästan varje gång. Kuskförstärks med Erik men får svårt att vinna på V75.

10 Very Kronos (V75-5) se under rubriken ”Superspiken”.

8 Admiral Knick (V75-6) kom femma i det norska derbyt. Han har inte haft framgång i Sverige tidigare och har ett jobbigt utgångsläge. Tror man på skräll kan man plocka med honom som ett lyxstreck för med maxklaff skulle han kunna slå till.

6 Reverend Wine (V75-7) är bra i grunden och har ett lopp i kroppen. Han brukar trivas väldigt bra under vinter och gynnas av att motståndarna måste gå med skor då han alltid gör det. Kanske är i behov av något lopp till innan formen sitter där men garderar man med några tycker jag han är intressant. Erik Adielsson upp första gången är intressant.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer i negativ riktning på 4 Vikens High Yield (V75-7) som måste gå med skor. Han har tävlat barfota runt om i 15 starter i rad hos Robert Bergh och skor känns som kraftigt minus. Han tävlade med skor runt om i debuten för Robert Bergh och var svag den gången. Visst är inte skorna allt men Robert låter lite orolig och det är värt att ta med sig när han blir favorit.

Förutsättningarna

Dags för min hemmabana Åby att hålla i V75-tävlingarna och jag tycker man fått ihop en fin omgång. Det är även första V75-omgången där alla måste tävla med skor och det är alltid klurigt att veta hur det påverkar hästar som tävlat barfota under året. Ett tips är att kolla upp hur hästarna presterat tidigare under den den här perioden.

Omgången i sig innehåller två klara favoriter och det känns kallt att gå på båda, man får försöka fälla en i alla fall för att få värde i omgången. Jag tror att Very Kronos har en bra chans att vinna igen efter förra veckans uppvisning. Erik Adielsson som kör honom kör även mitt drag som blir bortglömt och ska passas. Tänk på att kolla hur banan blir under denna årstid och att Åby har dubbla open stretch. Lycka till på liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!