Anja Pärson om den tuffa utmaningen i ”Let’s dance”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo
Anja Pärson.

Anja Pärson har levererat allt från virvlande valser till passionerad tango hittills i ”Let’s dance”.

Och allt ser lekande lätt ut. Men sanningen är en annan.

– Calles koreografi är oftast väldigt svår. Jag är glad varje gång jag lyckas leverera dem, säger hon.

– Det är det här som är att utmana sina konkurrenter! utbrast en nöjd Ann Wilson, efter Anja Pärson och Calle Sterners träffsäkra tolkning av elementet vatten i fredagens kvartsfinal.

Och Anja kunde pusta ut. Calles koreografier är nämligen mycket utmanande och tuffa.

– Calles koreografi är oftast väldigt svår. Vi har väldigt många dansmoment och väldigt många steg. Jag är glad varje gång jag lyckas leverera dem, säger hon och demonstrerar känslan genom att dra en suck av lättnad.

Skadades i veckan

Inför kvartsfinalen i fredags var Anjas vecka hektisk. På tisdagen fyllde hon år, vilket hon firade i Umeå tillsammans med hustrun Filippa Rådin. Dagen efter drog hon på sig en väldigt oläglig ljumskskada. Ljumsken har gjort sig påmind under hela ”Let’s dance”, men under torr-repet sträckte hon sig ordentligt. Och skadan var ett faktum.

Under torsdagen lade den forna skidåkaren upp ett antal videor på sin Instagram där hennes fru gav henne massage på grund av den onda ljumsken.

"Nu hoppas vi den håller imorgon. Snacka om sämsta möjliga uppladdning inför imorgon!" skrev Filippa Rådin på sin blogg då.

– Den var ganska farlig på onsdagen. Sedan blev det bättre. Ikväll var det okej, men jag är ju orolig att man drar upp något mer inför finalen.

Calle Sterner flikar in:

– Det är så otroligt imponerande vilken disciplin hon har och hur hon kan kanalisera frustration av negativ energi till något bra. Hon chockar mig med hur hon alltid levererar, säger han.

Hemliga publikstödet

Stödet och peppen från publiken hjälper till. Under kvartsfinalen hade den tidigare skidåkaren till och med en speciell hejarklack på plats vid dansgolvet.

– Flera ur damlandslaget var här. För mig har det varit extra kul att ha gamla landslagskompisar på plats. Det är inte så ofta jag träffar mina kollegor nu för tiden, så det betyder jättemycket att de var och hejade på mig.

ARTIKELN HANDLAR OM