Åtta nöjesparker i världen värda en resa

Publicerad:
Uppdaterad:

Reseguider

Dags för ett rejält familjeäventyr.
Kombinera nästa resa med någon av världens bästa nöjesparker. Här är åtta parker där du inte blir missnöjd.

Fyra av tio svenskar reser tillsammans med sina barn när de åker på semester visar årlig undersökning från hotell- och resesöksajten momondo.se.

Vad passar då bättre än att besöka någon av världens bästa nöjesparker? Afonbladet har tillsammans med momondo.se listat åtta perfekta nöjesparker i världen – att göra gemensam sak med barnen i.

Magisk inspelningsplats i London

Inspelningsstudion av Harry Potter
Foto: Warner bros, Gary Bembridge.
Inspelningsstudion av Harry Potter

Inspelningsstudion av Harry Potter är en god anledning att besöka London om familjen gillar de magiska ungdomsfilmerna. Upplev ikoniska inspelningsplatser, rekvisita och kulisser från filminspelningarna som definitivt känns igen. Ligger i Watford, bara 15 minuter med buss eller 20 minuter med tåg från centrala London.

Legoland i Billund

Foto: Legoland,
Legoland i Billund.

I västra Danmark, 26 mil från Köpenhamn, ligger Legoland Billund. Nöjespark som öppnades 1968 där första fabriken låg. Parken har i hösttider förvandlats till stämningsfull Halloween-park med legomonster och aktiviteter som ”Brick or Treat” och fyrverkerier.

Tecknade favoriter i Orlando

Foto: Disney World
En gigantisk park i Orlando.

Inget slår en klassiker – som Disney World i Orlando. Området är uppbyggt av fyra nöjesparker och två vattenparker. Parken som är världens näst största är omkring 121 kvadratkilometer stor. Har bland annat ett barnvänligt halloweenfirande för lagom läskig höstlovsupplevelse.

Episka upplevelser i Los Angeles

Foto: Picasa 3.0
Universal Studios med stor nöjespark.

Hollywood världens filmmecka ligger i Los Angeles. Universal Studios har stor nöjespark. Om man planerar att befinna sig i Los Angeles kring Halloween så är nöjesparken ökänd för sina läskiga spökhus-upplevelser med teman från sina storsäljande filmer, så pass att de i år tog hem pris som världens bästa nöjespark med Halloween-tema i Golden Ticket Awards.

Stränder och tropiskt klimat - i Berlin

Foto: Thomas Kamann
Tropikerna i Berlin.

Om du har tröttnat på att vandra genom Berlin så kan du ta en tropisk minisemester bara sex mil från huvudstaden, i Spreewald. Tropical Islands Resort är Europas största äventyrsbad och har allt från en regnskog och laguner till en tropisk by och luftballongfärder, och allt inomhus. Det stora Tropical Islands Resort byggdes i en hangar som först var ämnad till att konstruera luftskepp i. Här återfinns även Europas största tropiska bastu- och spakomplex med ett stort urval av behandlingar.

Tysklands största nöjespark

Foto: Nicola Delfino
En höjdare speciellt i höstlovstider.

Ingen nöjesparksresa är lika komplett som ett besök på världens just nu kanske bästa park; Europa Park i tyska Rust. Parken är inspirerad och uppdelad i olika Europeiska länder med tematiserade åkattraktioner och upplevelser. Under höstlovet bjuder parken dessutom på ett stort Halloweenfirande. Besökare kan bland annat vandra runt bland kusliga dekorationer, besöka världen efter en apokalyps eller se en särskilt framtagen Halloweenmusikal.

Dinosaurieäventyr i Kina

Foto: Sam Ose
Changzou Dinosauriepark,

För den som vill göra en långresa finns en unik park i Changzhou, Kina – Changzhou China Dinosaur Land. Parken öppnade 2000 och har mängder av pampiga åkattraktioner med dinosaurie-tema även besöka deras kända museum. Med sina 20 000 kvadratmeter rymmer den många utställningar av bland annat hela skelett och stora fossiler av flertalet dinosaurier.

Gigantisk nöjespark i Sydamerika

Foto: Andréia Bohner
Brasiliens största nöjesfält.

Storslaget och färgsprakande äventyr i Sydamerika? Största nöjesfält, Beto Carrero World i Brasilien, utmärkt. Parken bjuder inte enbart på klassiska attraktioner som berg- och dalbanor och karuseller och ett alldeles eget Zoo, utan har även samarbeten med stora filmstudios där man kan stöta på kända filmkaraktärer. Parken har även ett eget skräckhus där man tar sig genom skräckfilmsinspirerade miljöer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA