Fjärde gripen för mord på Kim Jong-uns bror

1 av 3

avVictor Stenquist

NYHETER

En fjärde person har gripits för mordet på Kim Jong-uns halvbror.

Kim Jong-nam mördades på en flygplats i Malaysia – av två kvinnor som uppger att de trodde de var med i ett skämt-tv-program.

Den fjärde gripne uppges vara en nordkoreansk man.

Malaysisk polis har gripit en fjärde person misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordet, skriver nyhetsbyrån AP.

Den fjärde gripne har identifierats som nordkoreanske medborgaren Ri Jong Chol, skriver BBC News. Han greps under fredagskvällen.

Andra obduktion

Malaysiska myndigheter har också meddelat att man genomfört en andra obduktion av Kim Jong-nams kropp, då den första inte kunnat ge tillräckliga svar, skriver AP.

Det ska ha fått Nordkorea att ilskna till, då man tidigare begärt att få kroppen överlämnad och motsatt sig alla ingrepp från malaysiska myndigheter.

Den andra obduktionen ska ha inletts under fredagkvällen, lokal tid.

Tidigare har två kvinnor och en man gripits misstänkta för inblandning i mordet på Kim Jong-nam, 46.

Fångades på bild

Bilden på en av kvinnorna från flygplatsen, där hon klädd i en vit tröja med texten ”LOL” ses genom övervakningskameror, spreds friskt tidigare i veckan.

Kim Jong-nam hade förgiftats utanför säkerhetskontrollen vid Kuala Lumpurs internationella flygplats, där de två kvinnorna misstänks ha sprejat gift på honom.

En av de misstänkta, SIti Aisyah, har uppgett för polis att hon lurats att delta i ett ”dolda kameran”-liknande tv-program.

Förutom Siti Aisyah misstänks hennes 28-åriga väninna samt hennes 26-årige pojkvän för mordet. 28-åringen är den kvinna som synts på övervakningsfilm med texten ”LOL” på sin tröja.

ARTIKELN HANDLAR OM