ÅSIKT

S pratar om trygghet men vägrar fler poliser

Replik från Jessica Polfjärd (M) om otryggheten i samhället

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Moderaternas gruppledare Jessica Polfjärd ställer krav på S att agera mot otryggheten i samhället.

REPLIK. Det råder en trygghetskris i Sverige. Var tredje kvinna känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde. Poliser möts av hot och våld. En ambulans har rånats under utryckning. Utvecklingen är inte hållbar.  

Det är bra att Tomas Eneroth (S) välkomnar debatten som Moderaterna har begärt. Men nu krävs konkreta åtgärder och att regeringen tar sitt ansvar.

Det duger inte att prata om trygghet och samtidigt vägra att satsa tillräckligt på fler poliser.

Att svensk polis har förutsättningar att göra sitt jobb är grunden för en trygghet att lita på. Därför satsar Moderaterna, i vår budget, tio gånger så mycket som regeringen för att förbättra polisens möjligheter att utföra sitt jobb. Bland annat så att poliserna kan bli 2 000 fler och få 2 000 kronor mer i lön varje månad.

Samtidigt befinner sig närmare en miljon människor i utanförskap. Det innebär en utveckling med farliga klyftor i Sverige. Farligast är den mellan de som har jobb och de som inte har det. För att bryta detta krävs ökade krav, tusentals fler enkla jobb och att det alltid lönar sig mer att arbeta än att leva på bidrag.

Varje bidragskrona är en krona som i stället kunde ha gått till skolan, sjukvården eller polisen.

Eneroth skriver också att jobb och välfärd hänger ihop. Frågan är då varför regeringen höjer bidragen till dem som inte jobbar och för en politik som är direkt skadlig för svenskt jobbskapande?

För att vända utvecklingen i Sverige vill Moderaterna att Alliansen så snart som möjligt lägger en gemensam budget. Det skulle möjliggöra satsningar både på fler jobb och ökad trygghet – vilket stärker Sverige och ökar vår stabilitet.

Det är ditt parti,  Tomas Eneroth, som innehar statsministerposten – så sluta skyll ifrån dig. Dags att agera istället.  

Jessica Polfjärd, Moderaternas gruppledare i riksdagen

ARTIKELN HANDLAR OM