Smördegsinbakad oxfilé är lyxigt och väldigt gott.
Foto: Thinkstock
Smördegsinbakad oxfilé är lyxigt och väldigt gott.

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé

3,4 (7 röster)

Biff Wellington – smördegsinbakad oxfilé, en riktig gammal nostalgiklassiker som står sig än i dag. Här är en variant där vi bakat in biffarna separat så kan var och en få så genomstekt kött som de föredrar. Madeirasås är också gott till den här rätten.

Biff Wellington

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 400 g smördeg, fryst, gärna i kvadrater
  • 2 äggulor
  • Fyllning

  • 150 g champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 70 g bacon
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 msk timjan, färsk
  • Servera med

  • sparris
  • hasselbackspotatis

Gör så här

Reporter: Nina Kindbro