Frida Karlsson ställer upp i Lidingöloppet

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon är en av Sveriges mest lovande framtidsnamn i längdskidor – men har också varit en lovande löpartalang. Nu väljer Frida Karlsson att ladda upp inför den kommande världscupsäsongen genom att ställa upp i Lidingöloppet.

I ett pressmeddelande tillkännager tävlingsarrangören att 20-åringen kommer till start i det 30 kilometer långa huvudloppet, som är världens största i terräng, på lördagen den 28 september.

Därmed får även Karlsson, som tidigare har tävlat för Sverige i långdistanslöpning på ungdomsnivå, visa vad hon går för efter sommarens stora samtalsämne i skidvärlden – som handlade om Therese Johaugs överlägsna guld på 10 000 meter i de norska mästerskapen.

Även om den norska skiddrottningen imponerade på de flesta påtalade friidrottsexperten A Lennart Julin att han trodde att även den svenska duon med Ebba Andersson och Frida Karlsson sannolikt skulle kunna matcha Johaugs tid.

– Det är nog inte alldeles omöjligt faktiskt. Om de skulle vilja ge sig på det. Men de har väl fullt upp med att etablera sig på seniornivå i sin huvudidrott, sade han till TT i augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE