Har läge för ledning – blir svårslagen då

Expertens DD-tips – måndagen den 28 oktober från Eskilstuna

avPer Nicklasson

Publicerad:
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Eskilstuna.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Eskilstuna, måndagen den 28 oktober.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 5–3–6–7–4–1–2–8

Kommentar: Rafiki Fri får tipset i ett lopp där det känns jämnt mellan de tre främsta hästarna. Rafiki Fri har alltid tävlat i hårdast tänkbara konkurrens, det här är ett steg ner i klass. I comebacken spurtade han bra. Den långa distansen är till hans fördel. Picasso har precis som Rafiki Fri mött stenhårt motstånd. Han har fått dålig utdelning men han har visat fin form. Kanske provar i ledningen nu? Miss Sober kan också öppna. Även hon har mött hårt motstånd. Men det har varit mestadels mot jämnåriga hästar. Men senast gick hon vasst även mot äldre hästar. Distansen är ett litet frågetecken för ett fyraårigt sto.

DD-2

Rankning: 2–4–7–9–3–10–1–6–8–5–12

Kommentar: Loppet som sådant är ganska jämnt men Spotlight Brodde har läge för ledningen och därifrån tror vi att han blir svårslagen. Han gjorde ett bra lopp med sämre resa senast. De tre följande i ranken är de klart främsta utmanarna, sedan finns det några roliga luringar.

DD-systemet – 15 rader

DD-1: 5–3–6.

DD-2: 2–4–7–9–3.

Vem tar spets?

DD-1: Picasso och Miss Sober är de startsnabbaste hästarna. Normalt sett är ledningen en mycket bra position men över 3 140 meter vill man helst ha rulle till upploppet om det går. Men någon av Picasso och Miss Sober körs nig i spets. Det kan ju bli så att den av dom som gör det får bestämma.

DD-2: Om Spotlight Brodde tar ledningen är han säkert sugen på att prova där. Men det kan bli så att Celtic att snabbare och om det sker kan Kasper Trot bli aktuell för att få överta. Spotlight Brodde eller Kasper Trot till spets alltså.

! Statistikvinnarna

DD-1: Miss Sober.

DD-2: Let’s Go Ernie.


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM